MEB'den ''Performans Değerlendirme ve Hizmet İçi Eğitim'' Açıklaması

MEB'den ''Performans Değerlendirme ve Hizmet İçi Eğitim'' Açıklaması

AES: Performans Değerlendirme ve Hizmet İçi Eğitim Konularını İlgili Genel Müdürle Görüştük

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Cansel GÜVEN ve Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Mehmet Alper ÖĞRETİCİ Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Semih AKTEKİN’i makamında ziyaret ederek, genel müdürlük yetkisindeki güncel konuları görüştü.
Strateji belgesini dayanak alarak 23 Ekim-31 Ekim tarihleri arasında 12 ilde ve 132 okulda pilot uygulama olarak başlatılan ÖĞRETMEN PERFORMANS DEĞERLENDİRME SİSTEMİ pilot uygulamasına dair çekince ve endişelerini dile getiren heyetimiz, tespit ve önerilerini sunmuşlardır.

Pilot uygulamalar öncesinde sendikaların ve öğretmenlerin görüşlerine başvurulması halinde daha yapıcı ve başarılı işler başarılabileceğine vurgu yapan Cansel Güven; içeriği ve sonucu anlaşılamadan başlatılan uygulamanın öğretmenlerin çalışma huzurunu bozduğunu, öğrenci-veli-idare ile öğretmeni karşı karşıya getirdiğini açıklamıştır.
Genel müdürümüz de pilot uygulamanın bittiğini, verilerin değerlendirme aşamasında olduğunu; bu verilerin daha çok hizmet içi eğitim faaliyetleri için kullanılacağı bilgisini aktardı.

Genel müdürümüzün bilgi paylaşımlarından; performans sistemi ile ilgili pilot uygulama sonuçlarının değerlendirilmesi ardından atılacak adımın henüz kesinleşmediği, revizyona gidilebileceği, bakanlıkça yapılacak değerlendirme ilgili yönetmelik taslağının yakın zamanda kamuoyu ile paylaşılabileceği anlaşılmaktadır. Yükselen tepkilerin “bilgi eksikliğinden” kaynaklandığını belirten Sayın AKTEKİN, taslak yönetmeliğin yayınlanması ve performans sonuçlarının ilgili öğretmenlere açıklanmasıyla endişelerin giderileceğini düşünmektedir.

MEB'den ''Performans Değerlendirme ve Hizmet İçi Eğitim'' Açıklaması

Heyetimizce; öğretmenin kendine ayna tutması, öğrenci ve velilerden geri bildirim almasının önünde bir engel olmadığı tespiti yapılmış; Ancak fişleme veya cezalandırma kaygısı yaratacak uygulamaların yarar değil, zarar getireceği dile getirilmiştir. Bu pilot uygulama ardından bakanlıkça atılacak adımlar ve mevcut yönetmelik taslağına dair sendika görüşlerimiz paylaşılmıştır.

Görüşmenin devamında merkezi ve mahalli hizmet içi eğitimlerin öğretmenlerimizin ihtiyaçları dikkate alınarak hazırlanması ve alanında uzman kişilerce verilmesi gerektiğini ifade ettik. Özellikle eğitimin güvenliği ve ilk yardım konularındaki eksiklere dikkat çeken genel başkanımız, her öğretmenin asgari ölçüde ilk yardım eğitimi alması gerektiğini vurgulamıştır. Seminer dönemlerinde verilebilecek bu eğitimin hayati olduğu görüşümüze katılan Sayın Genel Müdürümüz, önerimizi memnuniyetle karşılamıştır.

Süreç içerisinde her olumlu değişikliği destekleyeceğimizi, yapıcı önerilerimizi kendilerine ileteceğimizi belirttiğimiz Sayın AKTEKİN ile birçok temel noktada benzer fikirlere sahip olduğumuzu görmekten mutluluk duyduk. Samimi ilgisi ve ev sahipliği için teşekkür ediyoruz.

Anadolu Eğitim Sendikası

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.