MEB'e merkezi yerleştirmeyle atama yapılacak kadrolar tahsis edildi

MEB'e merkezi yerleştirmeyle atama yapılacak kadrolar tahsis edildi

MEB'e merkezi yerleştirmeyle atama yapılacak kadrolar tahsis edildi

 Bazı kamu kurum ve kuruluşlarına ait kadrolarda düzenleme yapılmasına ilişkin olarak 19 Haziran 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile kurumların boş kadrolarında yapılan değişikliklerle, dereceleri itibariyle ilk defa Devlet memuriyetine gireceklerin de atanabileceği yeni kadrolar ihdas edildi.

Bu durum, kurumların bazı unvanlardaki kadrolarına, KPSS puanına göre yapılacak ilk merkezi yerleştirmede atama yapmaya hazırlandığı şeklinde değerlendirilirken, Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatına ait bazı kadrolarda ilk defa atamaya yönelik kadro değişikliklerine gidildiği de görülüyor.

Milli Eğitim Bakanlığına ait bazı unvanlara ait boş kadrolarda yapılan değişiklerden, merkezi yerleştirmeyle personel alımına hazırlanıldığı şeklinde değerlendirilen kadro unvanları ve yeni ihdas edilen kadro sayıları şöyle:

ÜNVAN                                             DERECE           ADET

 
Memur 7 600
VHKİ 7 600
Bilgisayar İşletmeni 7 69
Avukat 6-7 50
Mühendis (merkez) 5 6
Programcı (merkez) 7 2
Veteriner Sağlık Teknisyeni 9 3
Tekniker (merkez) 7 2

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.