MEB Haftalık Bülten Yayınladı

MEB Haftalık Bülten Yayınladı

7-13 Ekim tarihleri artasında eğitim ile ilgili yapılan çalışmalar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bülten haline getirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, 7-13 Ekim tarihleri artasında eğitim ile ilgili yapılan çalışmaları bülten haline getirdi.

İşte Bakanlığın eğitimde geçen hafta yaptıkları

DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARINA 'SORU KAYNAĞI' DESTEĞİ

Bakanlığımızca, ücretsiz düzenlenen destekleme ve yetiştirme kurslarına devam eden öğrencilerimize kaynak desteği sağlamak için 1.140 soruluk ölçme paketi hazırlayarak öğrencilerimizin kullanımına sunduk. Ölçme destek paketinde 5, 6 ve 7'nci sınıf seviyelerinde Türkçe, matematik, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi, sosyal bilgiler ve İngilizce derslerinden sorular yer alıyor.

Bakanlık olarak bu yıl destekleme ve yetiştirme kurslarında verimliliği artırmak için önemli adımlar attık. İlk olarak tüm süreçleri elektronik ortamda izleyebilmek ve veri analizi yapabilmek için e-Kurs modülü geliştirdik. İkincisi ise bu kurslarda izleme, değerlendirme ve iyileştirmeye ağırlık vereceğiz.

İşitme engelli öğrenciler ve işaret dilini öğrenmek isteyen vatandaşlarımız için ilk kez hazırlanan Türk İşaret Dili Eğitim Portalı'nı kullanıma açtık. Bakanlık olarak, 5 bin kelimeden oluşan, görsel ve video destekli güncel Türk İşaret Dili Sözlüğünü de hizmete sunduk.

Etkileşimli, video ve sınavlarla zenginleştirilmiş içeriğe sahip portalda, 43 eğitim ve 14 ana eğitim teması yer alıyor. "tid.meb.gov.tr" adresinden kullanıma açılan portalla Türkiye'de ortak işaret dilinin oluşturulmasına, bunun doğru ve kolay öğrenilmesine, kavram zenginliği oluşturularak yazılı ve sözlü anlatım becerilerinin geliştirilmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz.

"BENİM OYUN SANDIĞIM" İLE OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ULAŞAMAYANLARA BİZ ULAŞIYORUZ

2023 Eğitim Vizyonu ile okul öncesi eğitimi zorunlu eğitim kapsamına almak amacıyla sürdürdüğümüz çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda geçiş sürecinde özellikle kırsal bölgelerdeki çocuklarımıza ev ortamında ulaşmak için "Benim Oyun Sandığım" adlı eğlenceli bir eğitim seti ve her güne özel aktivite önerileri barındıran bir takvim hazırladık.

Sandıklar, pilot uygulamanın yapılacağı 26 ilde tespit edilen ailelere ulaştırılmak üzere yola çıktı. Oyun sandığında; sayı çubuğu, bloklar, kuklalar, yap-boz ve hikaye setleri gibi 25 parça eğitim materyali belirledik. Sandıkta, materyallerin yanı sıra, aileleri çocuk gelişimi konusunda bilgilendirecek, çocukları ile iletişimi ve bağını destekleyecek mesajlar, çocukların gelişimine katkı sunacak etkinlikler ve pratik bilgilerin yer aldığı bir de takvim bulunuyor. 365 günlük Erken Çocukluk Eğitimi Takvimi'nde 21 ayrı başlıkta yaklaşık 2 bin 650 içerik var.

"TRAFİKTE KÜÇÜK HATA YOKTUR" SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

"Okul öncesi ve ilkokul öğrencilerimize trafik güvenliğini 'Trafikte Küçük Hata Yoktur' adlı tiyatro oyunuyla anlatacağız.

Bu bağlamda Bakanlığımız ile İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Shell Türkiye iş birliğiyle trafik eğitimini çocuklara tiyatro gösterileriyle vermek amacıyla hazırlanan "Trafikte Küçük Hata Yoktur" sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdik.

Okul öncesi, ilkokul öğrencilerine tiyatro gösterisi yoluyla trafikte küçük hata olmamasının anlatılmasının başka bir değeri var. Dramanın, tiyatronun çocukların eğitiminde çok fonksiyonel ve çok daha duygu taşıyan, bu duyguyu, düşünceyi hareketle birlikte karşımıza çıkaran bir etkisi var.

OLGUNLAŞMA ENSTİTÜLERİNDE KURUMSAL DÖNÜŞÜM

"Olgunlaşma Enstitülerimizde geleneğin güçlü mirası ile yenileniyoruz... Gençleşiyoruz...

Derinleşiyoruz...

Sadeleşiyoruz...

Markalaşıyoruz."

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'nin katılımıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde, Olgunlaşma Enstitüleri Kurumsal Dönüşüm Toplantısı ve Hafıza Sergisi" programını gerçekleştirdik.

Olgunlaşma Enstitülerimizin hak ettiği noktaya gelebilmesi için herkesin bir mesuliyeti var. Yeni dönemde Türk iğnesinin mucizesini bütün dünyaya anlatacağımıza inancımız tamdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.