MEB'in ''Artırımlı Hizmet Puanı Uygulaması'' Beğeni Topluyor

MEB'in ''Artırımlı Hizmet Puanı Uygulaması'' Beğeni Topluyor

Öğretmenler MEB'in ''Artırımlı Hizmet Puanı Uygulaması''ndan Memnun.

17.04.2015 Tarihli ve 29329 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin "Hizmet puanları" başlıklı 40. maddesi 6. fıkrasındaki; " (6) Zorunlu çalışma yükümlülüğünü yerine getirmek üzere zorunlu hizmet alanlarına atanıp zorunlu hizmet alanlarında fiilen görev yapmakta olan öğretmenlerden bu yönetmelikte zorunlu hizmet alanları için öngörülen azami çalışma sürelerinin üzerinde görev yapanların hizmet puanları, görev yapmakta oldukları hizmet alanı için öngörülen puan dikkate alınarak azami çalışma sürelerinin üzerinde geçen ilk yıl için %25, ikinci yıl için %50, üçüncü ve sonraki yıllar için %100 artırılarak belirlenir. " hükümlerine göre zorunlu hizmet yükümlülüğünü yerine getiren öğretmenlere hizmet alanı için öngörülen puan dikkate alınarak azami çalışma sürelerinin üzerinde geçen ilk yıl için %25, ikinci yıl için %50, üçüncü ve sonraki yıllar için %100 artırımlı hizmet puanı verilmektedir.

MEB'in bu uygulamasını Mebpersonel.com olarak siz takipçilerimize şu şekilde açıklayalım.

2012 yılında ataması yapılan bir öğretmenimiz üzerinden örnek verelim. Öğretmenimiz hizmet puanı 20 ve zorunlu çalışma süresi 5 yıl olan bir okula atanmış olsun. Öğretmenimiz 2017 yılında 5 yıl sonunda zorunlu hizmetini tamamlamış ve 100 hizmet puanı almış olacak. Eğer bu öğretmenimiz tayin istemez ve bulunduğu kurumda çalışmaya devam ederse; devam ettiği 1. yıl 25 puan, 2. yıl 30 puan, 3. ve sonraki yıllarda ise 40'ar puan alacaktır. Yani öğretmenimiz 5 yıl daha bu kurumda çalışmaya devam ederse 100 hizmet puanının üzerine sırasıyla 25-30-40-40-40 puan alacaktır. Toplamda 10 yıl sonunda bu öğretmenimizin hizmet puanı 275 olacaktır.

Bu ek puanlar MEBBİS hizmet puanı hesaplama modülü üzerinden otomatik olarak verilmektedir.

MEB'in bu uygulaması öğretmenler tarafından beğeni toplamakta ve öğretmenleri bulundukları kuruma daha çok bağlamaktadır. Birçok öğretmenimiz bu teşvikten dolayı zorunlu hizmetlerini tamamlamalarına rağmen okullarında çalışmaya devam etmektedir.

Öğretmenlerimizin itiraz ettikleri tek husus ise 2010 öncesinde atanan öğretmenlere bu puanların verlmemesidir. Bilindiği üzeri bu öğretmenlere zorunlu hizmet affı verilmiş ve zorunlu hizmet yükümlülükleri kaldırılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.