MEB İsraf Toplantılarına Doymuyor. Bu toplantının bakanlığa maliyeti ne kadardır merak etmekteyiz.

MEB İsraf Toplantılarına Doymuyor. Bu toplantının bakanlığa maliyeti ne kadardır merak etmekteyiz.

MEB İsraf Toplantılarına Doymuyor. Bu toplantının bakanlığa maliyeti ne kadardır merak etmekteyiz.

Ülkemizin ekonomik olarak zorlu bir süreçten geçtiği bu günlerde özellikle de son günlerde dövizin aşırı artışına rağmen Millî Eğitim Bakanlığı Avrupa’da ki yurt dışı teşkilatı temsilciliklerinde görev yapan sözleşmeli personele yönelik 14-16 Haziran 2022 tarihleri arasında Fransa’nın Strazburg kentinde “Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirme kararı aldı.

Söz konusu etkinliğe, Avrupa’da görev yapan bazı Müşavir ve Ataşeler ile 40 a yakın sözleşmeli personelin ve ilgili Genel Müdürlükten 10 a yakın çok sayıda personelin katılması kararı alındı

Avrupa’nın değişik ülkerinden Strazburga gelerek neredeyse bir hafta sürecek bu çok önemli toplantının bakanlığa maliyeti ne kadardır merak etmekteyiz.

Bilindiği gibi, 2019-2021 yılları arasında ülkemizde ve dünyada çok büyük bir pandemi süreci yaşanmıştır.

Bu dönemde, iş hayatının aksamaması adına yeni dünya düzeninde uzaktan çalışma ve çevrim içi toplantılar çalışma hayatımıza girerek yaygınlaşmıştır.

Böylelikle ekonomik ve zaman anlamında büyük tasarruf sağlanmıştır.MEB’in de bu toplantıyı çevrimiçi olarak masrafsız tek kuruş harcamadan gerçekleştirmesi gayet mümkünken bu kadar yüksek maliyetli ve çok katılımlı toplantı ısrarını anlamakta zorlanıyoruz.

Ekonomik anlamda zorlu bir süreçten geçerken ve tasarrufa en dikkat edilecek bu hassas dönemde bu toplantının yapılması mecburiyeti var mıdır?

MEB’i ülke kaynaklarını tasarruflu kullanmaya ve büyük maliyete sebep olacak çok da yapılması zorunlu olmayan bu toplantıyı çevrimiçi olarak uzaktan yaparak

Ülkemizin sınırlı kaynaklarını heba etmemeye davet ediyoruz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.