MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'den ''MEBİM 147'' Açıklaması

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'den ''MEBİM 147'' Açıklaması

Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, veli, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlardan gelen talep ve soruların iletildiği "Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi MEBİM 147" hattından memnuniyetin yüzde 90´ı bulduğunu söyledi.

Tekin, Kuşadası’nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, bağlı bulunduğu bakanlığın Türkiye´nin en yoğun çalışan, işine kendisini en çok veren fertlerinden oluşan bir aile olduğunu belirtti. Bakanlık tarafından kurulan 147 iletişim hattının çalışanların çabasını görünür hale getireceğini vurgulayan Tekin, "147 üzerinden işlerin düzgün yapılması bizim sahadaki emeklerimizin karşılığını almamız, toplumun eğitimle ilgili algısının değişmesine vesile olacaktır. O yüzden yaptığınız iş sadece vatandaş memnuniyeti değil aynı zamanda bakanlık politikalarının toplum nezdinde daha rahat kavranabilmesi için de önemli bir hizmet." diye konuştu.

Telefon başında görevli personelin gelen çağrının yüzde 95´ini anında cevapladığını aktaran Tekin, yapılan işin basit bir iletişim mekanizması olmadığını, bakanlığın daha fazla görünürlüğü ve etkinliği açısından önemli olduğunu ifade etti. Tekin, vatandaşın hizmetten memnun olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti: "147 iletişim hattından vatandaşın yaklaşık yüzde 90´ı memnun olmuş. Maalesef ki bizim kötü bir hastalığımız. Bireysel olarak da çok karşı karşıya kalıyoruz. Teşekkür etme konusunda özürlü bir milletiz. Doğru yapılan şeyleri taktir etmeyi çok fazla bu anlamda yapmıyoruz. O yüzden teşekkür telefonlarının artmış olması bizi mutlu etti. Biz mantık olarak, yaşantı olarak Allah rızası için iyilik yapıyoruz. Teşekkür etmek için değil kulların haklarını yememek üzerine çalışıyoruz."

147 iletişim hattının bir müddet şikayet hattı gibi algılandığına da değinen Tekin, şunları kaydetti: "Ama son zamanda ciddi bir şekilde bu algı değişti. Biz her gittiğimiz yerde öğretmen arkadaşlarla toplantı yapıyoruz. Öğretmenlerimiz 147´yi bir şikayet hattı olarak görüyorlar. Biz de her ortamda ´147´yi bir şikayet hattı olarak düşünmeyin.´ diyoruz. 147 bakanlığımızın bir iletişim mekanizması, arayan insanlara yardımcı oluyoruz. Arayanları yönlendiriyoruz. Dolayısıyla orası bir şikayet hattı değil. 147´ye gelen telefonlardan en fazla yüzde 5 oranında inceleme, araştırma ve gerekirse soruşturmaya dönüşüyor. Onun dışındakilerin ise bu hattın bir iletişim kanalı olduğunu gösteriyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.