MEB önlemini almalı!

MEB önlemini almalı!

MEB önlemini almalı!

FETÖ’nün en büyük besin kaynağı olan Dershaneler her ne kadar kapatıldığı söylense de, 15 Temmuz kahramanı Ömer Halis Demir’in oğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dershaneden geldiğini söylemesi ile hala gayr-i resmi anlamda birçok merdivenaltı dershaneler olduğundan haberdar olmuştuk. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir talimat verip, gizli kapaklı bu işi yürüten dershanelerin de tespit edilip kapatılmasına yönelik bir çalışma başlatmıştı. Yapılan denetimlerle büyük ölçüde tespit edilen bu gizli yerler de kapatıldı. Ama hala burnumuza kötü kokular gelmekte. Zaman zaman müfettişlerden, denetçilerden kaçmak için tabelalarını bile asmayan, tespit edilmemiş olup dershane mantığı ile bu faaliyeti sürdüren, hatta belli periyotlarla fiziki mekanlarını değiştirerek hedef şaşırtmaya çalışan yerlerin olduğu iddia ediliyor. Bu iddiayı dile getirenler, bu tür yerlerin FETÖ ile bağlantılı olmadıklarını söyleseler de, öngörülemeyen başka oluşumlara meydan verebilir endişesini taşıyorlar haklı olarak.

Bu tür iddialar/söylentiler kulağıma ilişir ilişmez sahaya indim, bir araştırma yaptım. Velilere, öğretmenlere, hatta bazı okul idarelerine sordum. Kendileri de benzer duyumlar aldıklarını söylediler. ‘Bildiğiniz yerler varsa söyleyin, ilgili yerlere iletelim gereğini yapsınlar, mevcut düzene aykırı davranıp hala dershaneciliğe vb yapılanmaya devam etmelerine asla müsaade edilmemeli’ dediğimde, sadece sağdan soldan duyduklarını, nokta atışı olarak belirli bir yer bilmediklerini ifade ettiler. Çocukların bu tür yerlere yönelmelerinin okullarda soru-çözüm saatlerinin olmamasından kaynaklandığını söylediler. Sebebi bu mu bilemiyorum ama okullarda soru-çözüm saatleri olmasından yanayım ben de.

Okullarda ders saati sayılarının azalacağı ve bu yönde çalışmaların olduğu söyleniyor. MEB’in okullarda ders saatlerinin azaltılmasıyla birlikte, okullara soru-çözüm saatlerinin getirilmesi hem okullara farklı bir hava katacak hem de derse olan ilgiyi ve beraberinde başarıyı getirecek. Çocuklar, sabahları okullarda gördükleri teorik derslerde 40 dakikalık bir derste veya 80 dakikalık blok derslerde işlenen konu ile ilgili en fazla 4-5 soru çözme imkanına sahip olabiliyor iken, okullarda soru-çözüm saati gibi bir zaman dilimi olması halinde onlarca soru çözebilecek ve bireysel olarak da kendi sorularını – tıpkı vaktiyle dershanelerde olduğu gibi – öğretmenine çözdürebilecek, hatta soru bankasını yanına alıp, öğretmeninin yanına oturup geçmiş konular ile ilgili çözemediği soruları da çözdürebilme imkanına kavuşmuş olacak. Ya da eğitim kalitesi için ihtiyacı olan öğrencilere, yani ders ve konu eksiği olan öğrencilerin rehberlik öğretmenleri tarafından tespit edilmesi halinde, ilgili branş öğretmeni ile öğrenci için bire-bir eğitim seansları da planlanabilir. Ya soru-çözüm saatleri ya da bire-bir eğitim seans dilimleri MEB okullarında olmalıdır. Şuan, mevcut eğitim sistemimizde, üniversite sınavına hazırlanan bir öğrenci, çözmeye çalıştığı soru bankasında çözemediği soruları, bireysel olarak öğretmenine sorabileceği bir zaman dilimi yok. Ya teneffüste ya öğle arasında ya da okulun dağılmasından sonra, yani o günlük eğitimin bitiminden sonra, öğretmeni fedakarlıkta bulunup vakit ayırması halinde çözdürebilmekte. MEB bu boşluğu doldurmazsa, dünyanın en hain, en sinsi, en alçak terör örgütü olan FETÖ farklı isimler altında bu boşluğu dolduruyormuş gibi yapıp kendine yeni alanlar açmaya çalışabilir.

Öğretmen odası, huzur adası olmalı
Yakın tarihte yaşananlara tanıklık etmiş birçok vatandaşın tarihsel hafızasında daha öncesinde hiç yer edinmemiş bir olay olan 15 Temmuz vb olayların bir daha yaşanmaması için FETÖ’nün kendine yeni alanlar açmasına asla fırsat verilmemeli. Su uyur düşman uyumaz sözü misali; eğitimin devlet okullarında, devlet eliyle verilmesine yönelik ciddi reformlar yapılmadığı sürece, tek başına DYK yetersiz kalabilir. Göle çalınan maya tutmadığı takdirde korkumuz, endişemiz, düşman olan FETÖ vb oluşumlar öngöremediğimiz herhangi bir şekilde kendilerine yer bulmaları olur. Bu nedenle tüm eğitim paydaşları adına MEB’den ve değerli öncü kadrolarından istirhamımız okullarda soru-çözüm saatlerini getirerek, çocukların çözemedikleri soruları çözdürmek için dışarıda kapanın ağzına peynir koyup pusuya yatarak avını bekleyen FETÖ misali oluşumlara yönelip yem olmalarının önüne geçmek. Biz, MEB yetkililerine ve devletimize güveniyoruz. Gereğini yapacağına sonuna kadar inanıyoruz.

Özkan ERDEM / Milat Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.