Meb Rehberlik Ve Denetim Başkanı Atıf Ala ile ilgili çarpıcı iddia

Meb Rehberlik Ve Denetim Başkanı Atıf Ala ile ilgili çarpıcı iddia

Meb Rehberlik Ve Denetim Başkanı Atıf Ala ile ilgili çarpıcı iddia

MEB’deki fişleme iddiaları ile gündeme gelen ve vekâleten atanma işleminin yürütmesini durdurulan İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın kardeşi Atıf Ala, halen görevi bırakmadı.

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre, Ankara 6. İdare Mahkemesi, Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanlığı’na, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın kardeşi Atıf Ala’nın vekâleten atanmasına ilişkin işlemin yürütmesini durdurdu. Ancak Ala, halen görevi bırakmadı.

17 Aralık operasyonunun ardından Hizmet Hareketi'ne operasyon yapan hükümet, tartışmalı bir şekilde ocak ayında Atıf Ala’yı eski adıyla Teftiş Kurulu Başkanlığı olan Rehberlik ve Denetim Başkanlığı’na geçici görevle atadı. Haziran ayında ise resmen atanan Ala’nın adı MEB’deki fişleme iddiaları ile gündeme gelmişti. Rehberlik ve Denetim Başkanlığı’nda görevli bazı müfettişler, Ala’nın buraya atanma yeterliliği olmadığı gerekçesiyle dava açtı.

İddiaya göre Ala’nın bu göreve atanabilmesi ya da vekâlet edebilmesinin birinci koşulu “başkanlıkta görevli” olması ve en az 12 yıl Bakanlık Başmüfettiş/Başdenetçi olması gerekiyordu. Ancak Ala bu koşulu taşımıyordu. Ankara 6. İdare Mahkemesi, 2 Temmuz’da Rehberlik ve Denetim  Başkanlığı’na Atıf Ala’nın görevlendirilmesine ilişkin işlemin yürütmesini durdurdu. Kararın gerekçesinde Teftiş Kurulu Tüzüğü ve Teftiş Kurulu Yönetmeliği’ne dikkat çekildi.

Oybirliğiyle alınan kararda Ala’nın ataması hukuka aykırı olarak nitelendirildi. CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, kararın 30 gün içinde uygulanması  gerektiğini ancak halen Ala’nın görevinin başında olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.