MEB, Sınav Görevlendirmelerindeki Bu Sorunu Çözmelidir

MEB, Sınav Görevlendirmelerindeki Bu Sorunu Çözmelidir

Milli Eğitim Bakanlığı, Sınav Görevlendirmelerindeki Bu Sorunu Çözmelidir.

7-8 Ocak 2017 tarihlerinde MEB tarafından açık lise ve açık ortaokul sınavları yapılacak. Sınav görevlendirmeleri yapıldı. Fakat mesaj sorunu görevlendirmelerde karışıklığı sebep oluyor.

Milli Eğitim Bakanlığının geçtiği yeni sınav sisteminde görevlendirmeler merkezi sistem üzerinden puana göre yapılmaktadır. Az puanlı öğretmenden başlamak üzere sınav görevleri dağıtılmaktadır.

MEBBİS sınav işlemleri modülü üzerinden yapılan görevlendirmelere öğretmenler de aynı ekran üzerinden onay vermektedirler. Bu sistemde öğretmenlere görev verildiği anda cep telefonlarına mesaj gelecek şekilde bir özellik eklenmiştir. Bu özellik ilk zamanlarda düzgün çalışsa da ilerleyen zamanlarda karışıklığa sebep olmaya başlamıştır.

Örneğin son olarak 7-8 Ocak tarihlerinde yapılacak sınavlar için yapılan görevlendirmelerde sınav görevlendirmelerinden birkaç gün sonra mesajlar gelmeye başlamıştır. Cep telefonlarına gelen mesaj sayısıyla MEBBİS'teki görev sayıları farklılık göstermektedir. Ayrıca günler sonra gelen mesajlar, yeni sınav görevi olarak da algılanmaktadır.

Cumartesi günü yapılak olan sınavla ilgili 5 Ocak 2017 Perşembe günü hala daha cep telefonuna mesaj gelen öğretmenler olduğu Mebpersonel.com tarafından tespit edilmiştir.


Milli Eğitim Bakanlığının beğenilen bu uygulaması şu an için düzeltilmeyi beklemektedir. Sınav görevleri MEBBİS ekranına düştüğü anda öğretmenlere mesaj gitmeli; kaç oturum görev verildiyse o kadar mesaj gönderilmelidir.

Bunun dışında zamansız ve farklı sayıda gönderilen sınav görevi mesajları karışıklığa sebep olmaktadır.

MEB mesaj sorununu en kısa sürede çözmeli ve bu uygulamasına sorunsuz bir şekilde devam etmelidir.

MEBPERSONEL.COM / ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.