MEB Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinde Değişiklik yapıldı

MEB Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinde Değişiklik yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığından:

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM KURUMLARI SOSYAL ETKİNLİKLER

YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 - 8/6/2017 tarihli ve 30090 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinin 1 inci ve 2 nci maddelerinde yer alan "kapsamındaki sosyal" ibaresinden sonra gelmek üzere "etkinlikler ile kamu kurum ve kuruluşları, uluslararası kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşları tarafından eğitim kurumlarında yapılacak sosyal" ibaresi eklenmiştir.

MADDE 2 - Aynı Yönetmeliğin 4 üncü maddesine aşağıdaki bent eklenmiştir.

"j) e-Portfolyo: Öğrencilerin ilgi, yetenek ve becerilerinin gelişimsel olarak izlenmesi, değerlendirilmesi ve yönlendirilmesi amacıyla okul içi ve okul dışındaki çalışmalar ile eğitim içerikli diğer faaliyetlere ilişkin belgelerin işlendiği elektronik ortamda tutulan dosyayı,"

MADDE 3 - Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan "ile toplumsal cinsiyet eşitliği" ibaresi yürürlükten kaldırılmış ve aynı maddeye aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.

"(8) Yetenekli öğrencilerden isteyenlerin antrenmanlara katılımları ve eğitimleri için il/ilçe milli eğitim müdürlükleri ile mahalle spor kulüpleri arasında yapılacak protokol hükümleri çerçevesinde izinli sayılmaları sağlanır. Öğrencilerin aldığı belgeler e-portfolyo kapsamında e-Okul Sistemi Sosyal Etkinlik Modülüne işlenir.

(9) Eğitim ve öğretimin daha etkili ve verimli olması için; doğal, tarihi ve kültürel mekanlar ile bilim merkezleri, sanat merkezleri, teknopark ve müzeler gibi okul dışı öğrenme ortamları, ders programlarında yer alan kazanımlar doğrultusunda etkin olarak kullanılır."

MADDE 4 - Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan "eğitim kurumunun türü," ibaresinden sonra gelmek üzere "meslek alanlarının özellikleri," ibaresi eklenmiştir.

MADDE 5 - Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin üçüncü fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiştir.

"Ancak gezi yapılacak araçların karayolu taşımacılık mevzuatına uygun olması gerekir."

MADDE 6 - Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesinin birinci fıkrasının birinci cümlesinde yer alan "kurumu/ilçe/il sınırları içinde" ibaresinden sonra gelmek üzere "eğitim kurumunca" ibaresi, aynı maddenin ikinci fıkrasında yer alan "Bakanlıkça" ibaresinden sonra gelmek üzere "ilgili mevzuatına göre" ibaresi eklenmiştir.

MADDE 7 - Aynı Yönetmeliğin 19 uncu maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"(7) Bayrak törenlerinin yürütülmesine ilişkin usul ve esaslar Bakanlıkça hazırlanan yönerge ile belirlenir."

MADDE 8 - Aynı Yönetmeliğin EK-4'ü ve EK-8'i ekteki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 9 - Aynı Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-6'nın 11.1 inci maddesinin (ç) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"ç) Araç sürücüsünün/sürücülerinin "Sürücü Belgesi" ile yurtiçi gezilerde "Mesleki Yeterlik Belgesi (SRC1/SRC2)", yurt dışı gezilerde ise "Mesleki Yeterlik Belgesi (SRC1)", son beş yıl içinde alınmış ve halen geçerli olan "Psiko-teknik Raporu", okul servis araçlarının kullanılması durumunda ayrıca "MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi". Kamu araçlarının kullanılması halinde sürücüsünde "Psiko-teknik Raporu" aranmaz."

MADDE 10 - Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 11 - Bu Yönetmelik hükümlerini Milli Eğitim Bakanı yürütür.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.