MEB'ten Demirtaş'ın eşiyle ilgili açıklama geldi

MEB'ten Demirtaş'ın eşiyle ilgili açıklama geldi

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB), HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın öğretmen eşiyle ilgili bazı yazılı ve görsel medyada yer alan haberler ile ilgili, "Bütün öğretmenlerin hastalığa bağlı aldıkları raporlarda olduğu gibi B.D'ye ait raporlar da anılan mevzuat hükümleri çerçevesinde yetkili idari birimler tarafından incelenerek, izne dönüştürülmüştür" açıklamasında bulunuldu.

 Milli eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada, Demirtaş'ın öğretmen  eşi ile ilgili, bazı yazılı ve görsel medyada haberler bulunduğu belirtilerek,  "haberlere konu olan öğretmen B.D, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve ilgili  mevzuat hükümleri çerçevesinde, 2004 yılından itibaren, 112 günü 2015-2016  eğitim-öğretim yılına ait olmak üzere, toplam 774 gün hastalık raporuna bağlı  hastalık izni kullanmıştır" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada,"Bütün öğretmenlerin hastalığa bağlı aldıkları raporlarda  olduğu gibi B.D'ye ait raporlar da anılan mevzuat hükümleri çerçevesinde yetkili  idari birimler tarafından incelenerek, izne dönüştürülmüştür" ifadesi kullanıldı.

Öğretmenlerin Buluşma Noktası Olan Facebook Sayfamızı Beğenerek Sizlerde Öğretmenler İle Buluşabilirsiniz.

Öğretmenlerin Buluşma Noktasına Katılmak İçin klayınız

- Ortaöğretime geçişle ilgili haberler

Bu arada açıklamada, bugün yine bazı medya organlarında temel  eğitimden ortaöğretime geçiş kapsamında yapılan ortak sınavlara ilişkin olarak  kamuoyunu yanlış yönlendirmeyi amaçlayan haberlerin yer aldığı belirtildi.

MEB'e bağlı bütün eğitim birimlerinde, eğitim öğretim sürecini içeren  takvimin yaklaşık bir yıl öncesinden ilan edildiği kaydedilen açıklamada,  2015-2016 eğitim öğretim yılı akademik takviminin ilan edildiği, birinci yarıyıla  ilişkin eğitim öğretim faaliyetlerinin 28 Eylül 2015-22 Ocak 2016 arasında  gerçekleştirileceğinin duyurulduğu kaydedildi.

Takvim ilan edilirken eğitim öğretim süreci ile ilgili iş ve  işlemlerin hukuk kurallarına uygun bir biçimde yürütülmesi için bütün  olasılıkların göz önünde bulundurulduğu bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Temel eğitimden ortaöğretime geçiş kapsamında yapılan ortak sınavlar,  çocuklarımızın dönem sonu başarı değerlendirmesinde kullanılmakta; eğitim ve  öğretim yılı sonunda ise bir ortaöğretim kurumuna yerleşmesinde değerlendirmeye  alınmaktadır. Bu nedenle ortak sınavlara ilişkin değerlendirmelerin yapılması,  bütün bu  iş ve işlemlerin yürütülmesi açısından ayrı bir öneme sahiptir. Öte  yandan, demokratik bir hukuk devletinde, bireylerin kamusal iş ve işlemler  nedeniyle yargıya başvurmaları da en doğal haklarındandır. Ancak, özellikle bu  süreçte yargılama sürecinin uzaması durumunda zamana bağlı bütün iş ve işlemlerin  aksamasına ilişkin pek çok örnek yaşandığından, Bakanlığımızca gerçekleştirilen  sınav ve yerleştirmelere ilişkin yargılama sürecinin hızlanmasını sağlayacak bir  tedbir olmak üzere, TBMM tarafından 10 Eylül 2014 tarihinde, 2577 sayılı İdari  Yargılama Usulü Kanunun 20. Maddesine yeni ilaveler yapılmıştır.

Bu yasal düzenlemeyle,  yargı kararlarının zamanında  uygulanabilirliğini temin etmek, hukuk devletinin gereğini gecikmeksizin yerine  getirmek ve telafisi imkansız zararların ortaya çıkmasını engellemek amacı  güdülmüştür. Bakanlığımız her yıl akademik takvimi ilan ederken, bu süreleri en  ince ayrıntısına kadar göz önünde bulundurarak, yargı süreçlerinin yasanın  öngördüğü süre içinde neticelenmesini ve böylece yargı kararlarının gecikmeksizin  uygulanabilmesini hedeflemektedir.

Açıklamada, 25-26 Kasım 2015'te gerçekleştirilen ortak sınavlara  ilişkin takvimin de bu yasal çerçevede ve bu hassasiyetle ilan edildiği  belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sınavların gerçekleştirilmesinden itibaren yaklaşık 10 gün içinde  sonuçlar kamuoyuna ilan edilebilir hale gelmişken, yargılama süreci hassasiyetle  takip edilmiş ve kesinleşen yargı kararlarına ilişkin hükümler göz önünde  bulundurulmuştur.

2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunun 20. Maddesi hükümlerinin  öngördüğü 48 günlük süre, 13 Ocak Çarşamba günü dolmuş, sonuçlar da 15 Ocak Cuma  günü saat 19.00'da ilan edilmiştir.

Bütün bu iş ve işlemler, yasanın çok açık bir biçimde tanımladığı 48  günlük süre içinde kesinleşen yargı kararlarına ilişkin hükümler dikkate alınarak  gerçekleştirilmiştir."

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.