MEB, YÖK ve ÖSYM'nin Bütçeleri Kabul Edildi

MEB, YÖK ve ÖSYM'nin Bütçeleri Kabul Edildi

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor ile Çevre ve Şehircilik bakanlıkları ile üniversitelerin bütçeleri kabul edildi.

Milli Eğitim, Çevre ve Şehircilik ile Gençlik ve Spor bakanlıkları ve bağlı kuruluşlar ile üniversitelerin 2017 yılı bütçeleri, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Genel Kurulda, konuşmaların ardından kurum ve üniversite bütçelerinin bölümleri okunarak oylandı. Özellikle 108 üniversitenin bütçelerinin bölümlerinin okunması ve oylanması uzun sürdü.

Birleşimi yöneten Başkanvekili Ahmet Aydın, üniversitelerle ilgili oylamaların uzun zaman aldığını hatırlatarak, "Bugüne kadar ödenek icmallerinin, ödeneklerin birinci düzey fonksiyonel kodları ve kodların açıklaması okunduktan sonra bütçe rakamları oylanmaktadır. Gelir cetvellerinde de birinci düzey gelir kodları ve açıklamaları belirtildikten sonra her bölüm ayrı ayrı oylanacaktır. Analitik bütçe sınıflandırması açısından her bir ödenek ve gelir kodunun açıklaması bütün kurum bütçelerinde aynıdır. Tekrardan kaçınmak ve zamanı daha verimli kullanmak amacıyla hangi kodun ne anlama geldiğini bir kez ifade edeceğim. Daha sonra her üniversitede sadece ödenek ve gelir kodları ile bütçe rakamları okunduktan sonra oylamaları yapacağız." dedi.

Üniversitelerin 2017 yılı bütçeleri ile 2015 yılı kesin hesaplarının oylaması ise yaklaşık 3 saat sürdü.

Genel Kurulda; Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 108 üniversite, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR), Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 2017 yılı bütçeleri kabul edildi.

Aydın, günlük programın tamamlanmasının ardından birleşimi yarın saat 11.00'de toplanmak üzere kapattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.