
MEB Yönetmeliği Yargıya Taşındı
MEB Eğitim Müfettişliği Yönetmeliğini Yargıya Taşındı!
AES: Meb Eğitim Müfettişliği Yönetmeliğini Yargıya Taşıdık!
MEB Eğitim Müfettişliği Yönetmeliği resmi gazetede yayımlanmış, Eğitim Müfettişliği Yardımcılığı için en az sekiz yıl öğretmenlik şartı var iken diğer fakülte (hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme) mezunlarına da eğitim müfettişliği yardımcılığı için başvuru imkanı getirilmiştir.
Eğitim müfettişliği yapacak kişiler ünvanın adında da olduğu gibi eğitimin içinden gelmelidir. Aynı zamanda öğretmenler için öngörülen 8 yıl şartının yanında 35 yaş sınırı getirilmesi geç göreve başlayan bir çok meslektaşımızın başvurusuna engel taşımakta, tecrübeli öğretmenlerin eğitim müfettiş yardımcısı olmalarının önünde engel olmaktadır.
Yazılı sınavın yanında bir çok alımda olduğu gibi ehliyet ve liyakatten uzak sözlü sınav uygulamasının da sendikamız tarafından kabul edilemez olduğu açıklanmıştı.
Tüm bu nedenlerle ilgili yönetmeliği yargıya taşıdık.
Anadolu Eğitim Sen
Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.