MEB'den '100 milyon yardımcı kitap' hedefi

MEB'den '100 milyon yardımcı kitap' hedefi

MEB'den '100 milyon yardımcı kitap' hedefi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bu yıl sonuna kadar öğrencilere en az 100 milyon yardımcı kaynak kitabı dağıtmayı hedeflediklerini açıkladı. Eğitimde fırsat eşitliğini artırmak için 2003'ten itibaren 3 milyar 374 milyon ders kitabını ücretsiz olarak öğrencilere ulaştıran Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özellikle okulların kapalı olduğu ve kaynaklara ulaşmanın kısmen kısıtlı olduğu Kovid-19 sürecinde yaşanan öğrenme kayıplarının telafisi için bu yıl yardımcı kaynak hazırlama çalışmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm eğitim kademelerinde yardımcı kaynak hazırladı. Kasım ayından itibaren 36 milyon yardımcı kaynak kitap ücretsiz öğrencilere ulaştırıldı. Kaynaklar arasında en fazla LGS örnek soruları ilgi görerek 20 milyon kez tıklandı. 5, 6 ve 7. sınıflar için hazırlanan Beceri Temelli Testler ise 13 milyon kez görüntülendi.

ÜNİVERSİTE ADAYLARINA YKS BANKASI

LGS'YE YÖNELİK BİN 420 ÖRNEK SORU

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ilk defa 2018 yılı ekimde LGS girecek öğrencilere destek olmak amacıyla yayımlanan örnek sorularla çalışmalarının başladığını anımsatarak, "İlk yayımlandığı tarihten bugüne kadar LGS'ye yönelik bin 420 örnek soru yayımladık. Bu soruları, sayısal ve sözel bölümlere ayrılarak kitap haline de getirdik. Kitapları hem Bakanlığımızın yardımcı kaynaklar sitesinden e-kitap olarak öğrencilerimizin istifadesine sunduk hem de basılı halde Kasım 2021'den itibaren 8. sınıf öğrencilerimize gönderdik. Bu yıl da Nisan ayının başında LGS'ye yönelik yayımlanan örnek sorular kitaplaştırılarak öğrencilerimize ulaştırdık. Bakanlığımızın 'meb.gov.tr' sitesi üzerinden kullanıma sunduğumuz yardımcı kaynaklar, 13 milyon kez,'odsgm.meb.gov.tr'den yayımladığımız kaynaklar 72 milyonu kez görüntülendi. Böylece yardımcı kaynaklarımız 85 milyon kez görüntülenerek aslında bir rekor kırdı" şeklinde konuştu.

2. SINIFTAN 12. SINIFA KADAR DESTEK

UZMAN EKİP TARAFINDAN HAZIRLANDI

Yardımcı kaynakların uzman ekip tarafından bilimsel kriterler esas alınarak hazırlandığını ve buradaki soruların, dil ve anlatım, ölçme ve değerlendirme kriterlerine uygunluk açısından değerlendirildikten sonra öğrencilerin kullanımına sunulduğunu söyleyen Özer, 'yardimcikaynaklar.meb.gov.tr' sitesinden her ay düzenli yayımlanarak öğrenci ve öğretmenlerin istifadesine sunulan yardımcı kaynaklar sayesinde aslında devasa bir kaynak havuzu oluşturulduğunu, bu havuzda Nisan ayı itibarıyla bin 711 içerik bulunduğunu belirtti.

ÖĞRENCİLERDEN MEB'E TEŞEKKÜR

Köy okullarına 'yaşam merkezi' konsepti

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, köy okullarının aktif eğitim birimleri olarak kullanılması "köy yaşam merkezleri" konsepti altında yeni bir süreci Ramazan Bayramı'ndan sonra başlatacaklarını, bu kapsamda 4 bakanlığın iş birliğinde köy okullarında tarım ve hayvancılık gibi alanlarda halk eğitimi kurslarının ve yaz kampı gibi faaliyetlerin düzenleneceğini bildirdi. Önceliklerinin köy okullarının bölgenin ihtiyacı olan kademede hizmet vermesi olduğuna değinen Özer, "Projenin bir sonraki ayağında Türkiye'deki tüm köy okullarının ve büyükşehire dönüştükten sonraki mahallelerdeki köy okullarının hepsinin aktif olarak yeniden kullanılmasıyla ilgili 'köy yaşam merkezleri' konsepti altında yeni süreci bayramdan sonra başlatacağız. Amacımız, bu okul binalarının aktif olarak eğitim birimleri olarak kullanılması." dedi.

Özer, "Özellikle halk eğitimi merkezlerimizi köy okullarımızın binalarına kurarak vatandaşlarımızın tarım ve hayvancılıkla ilgili farkındalığını artırmak, yeni açılımlar, yeni tekniklerle arıcılıktan tutun tüm alanlarla ilgili şehre gitmeden sürekli bir kurs alması için ayağına eğitim hizmetinin geldiği bir mekanizmayı oluşturacağız." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.