MEB'den 'Okullarda Açılacak Destekleyici Kurslar' Yazısı

MEB'den 'Okullarda Açılacak Destekleyici Kurslar' Yazısı

MEB'den 'Okullarda Açılacak Destekleyici Kurslar' Yazısı

 DESTEKLEYİCİ KURSLAR

 
Yaygın eğitim faaliyetleri kapsamında "Kişisel Gelişim ve Eğitim" alanı altında açılan destekleyici kurslar yeniden düzenlenmiştir. Böylece velilerimize yük olmadan ilkokul, ortaokul, ev ortaöğretim kurumlarımızda öğrenim gören veya mezun olmuş tüm öğrencilerimize okul eğitimini destekleyici, sınavlara hazırlayıcı kursların devlet eliyle verilmesi ve yaygınlaştırılması amaçlanmıştır.
1.         Ortaöğretim Kurumları Öğrencilerine Yönelik Destekleyici Kurslar
•           Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Anadolu Liseleri, Anadolu Öğretmen Liseleri, Güzel Sanatlar Liseleri ve Spor Liseleri
•           Anadolu İmam-Hatip Liseleri ve İmam-Hatip Liseleri
•           Genel Liseler ile Mesleki ve Teknik Liseler
öğrencilerine, bu başlık altında 256 ders saatine kadar destekleyici kurs açılabilecektir.
Üniversiteye Hazırlık (ÖSS) kursları da aynı başlık altına alınmıştır.
2.         Ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar için açılacak kurslar ara sınıflar ve son sınıflardan ayrı dersliklerde düzlenecektir. Böylece her yaş grubunun kendi akanlarıyla eğitim alması sağlanacaktır.
3.  Ortaokul Öğrencilerine Yönelik Destekleyici Kurslar
Anadolu Liseleri, Fen Lisesi ve Kolejlere Hazırlık kursları ile Bursluluk ve Yatılılık Sınavlarına Hazırlık kursları da bu kapsama dâhil edilmiştir. Ortaokul öğrencilerine, bu başlık altında 256 ders saatine kadar destekleyici kurs açılabilecektir.
2.  Merkezi Sistem Devlet Memurları Sınavlarına Hazırlık
      •         Meslek sınavlarına (Kaymakamlık, Hâkimlik, Müfettişlik) Hazırlık kursu bu başlık altına alınmış olup 256 ders saatine kadar açılabilecektir.
Not:
1. Yukarıda yer alan destekleyici kursların içerikleri, bireylerin ihtiyaçları ve kurumların imkânları doğrultusunda merkezler ile Millî Eğitim Müdürlükleri tarafından hazırlanır.
2. Kurslara katılanlara "Kurs Bitirme Belgesi" düzenlenmeyecek, "Katılım Belgesi" düzenlenecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.