MEB'den YGS mesajı

MEB'den YGS mesajı

Üniversite sınavına sayılı günler kala Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, iki milyon adaya ve velilerine seslendi: "İçiniz rahat olsun, sınavla ilgili tüm önlemleri aldık."

 ZEYNEP GÜRCANLI AYSEL ALP

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, seçimlere bir hafta kala, 23 Mart'ta yapılacak olan Yükseköğretim Geçiş Sınavı'nın (YGS) sabote edileceği iddialarıyla ilgili Hürriyet'in sorularını yanıtladı. Tekin, sınavın iki şekilde sabote edileceğine dair kendilerine ihbar geldiğini belirterek, "Bunlardan birincisi; sınavdan birkaç gün önce kamuoyuna soruların çalındığı ve bazı dershanelere, okullara dağıtıldığı ileri sürülerek kaos propagandası yapılacakmış.

Benzer bir durum Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) öncesi yapılmak istendi. Bir öğretmen, sınav sorularını ele geçirdim, diyerek iki dershaneye 11 soruyu faksla geçmiş. Bunlar benim elime ulaştı. Soruları kapalı zarfla aldım. Ertesi gün sınav yapıldı ve o sorularla karşılaştırdım. Elime geçtiğinde karşılaştırma yapamadık çünkü sınav soruları bende de yoktu. Gördük ki elimizdeki sorularla, sınav soruları arasında hiçbir bağ olmadığı gibi, 4-5 soru da sınav kapsamında olmayan sorulardı" dedi.

Tekin, 23 Mart'taki sınava ilişkin ikinci ihbarın ise sınav görevlilerinin o gün sınav yerlerine gitmeyerek, sınavı iptal ettirmek şeklinde olduğunu açıkladı. Tekin, soruların güvenliği için İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü ile çok yakın bir işbirliği içinde olduklarını ve soruların çalınmaması için her türlü önlemin alındığını vurguladı. Sınav görevlileri ile ilgili olarak alınan önlemleri ise şöyle anlattı:

"Öğrenci sayısının 40'ın altında olduğu her bir derslikte bir başkan ile bir gözetmen; 40'ın üzerinde olanlarda ise bir başkan iki gözetmen görevlendiriyoruz. Görevlilerin o gün sınava gelmemesi ihtimaline karşı, sınav yapılacak okuldaki her bir derslik için bir yedek sınav görevlisini okulda tutacağız. Bununla da yetinmiyoruz. İhtiyaten her bir derslik sayısı kadar sınav görevlisini de evlerinde bekletiyoruz ki; olur da bu görevliler de gelmez ise yedektekileri çok kısa bir sürede sınav merkezlerine çağırabilelim. Hem sınava girecek adaylar hem de velilerin içleri rahat olsun, hem sınav sorularının çalınması hem de görevlilerin gelmemesi ihtimaline karşın gerekli tüm tedbirleri aldık."

MEB'den YGS mesajı


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.