Meslek Liselerinden Memnuniyet Yüzde 70

Meslek Liselerinden Memnuniyet Yüzde 70

Bakanlığımızca yürütülen e-mezun izleme araştırması sonuçlarına ve diğer pek çok araştırmaya göre işverenlerin meslek liseleri ile ilgili memnuniyet düzeyleri yüzde 70'lerin üzerinde olup, işletme ölçeği büyüdükçe işverenlerin memnuniyet düzeyi de daha yukarılara çıkmaktadır"

 Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), işverenlerin meslek liseleri ile ilgili memnuniyet düzeylerinin yüzde 70'lerin üzerinde olduğunu, işletme ölçeği büyüdükçe işverenlerin memnuniyetin düzeyinin de daha yukarılara çıktığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bugün bir gazetede yayımlanan "İş Verenler Meslek Liselerine Güvenmiyor" başlıklı haberin yanlış ve eksik bilgilerle dolu olduğu, mesleki ve teknik eğitimle ilgili kuramsal bilgi eksikliği gösterdiği ifade edildi.

Haberin, mesleki ve teknik eğitimde sayıları 3 bin 300'e varan okulda eğitim gören yaklaşık 1 milyon 750 bin öğrencinin moral ve motivasyonunu olumsuz yönde etkileyecek nitelik taşıdığı belirtilen açıklamada, dinamik bir süreç olan mesleki ve teknik eğitimle ilgili MEB tarafından, özellikle son 3 yıl içerisinde, reform niteliğinde değişikliklerin hayata geçirildiği kaydedildi.

Meslek liselerinde derslik başına düşen öğrenci sayısının, mesleki ve teknik ortaöğretime olan talebin artışıyla ilgili bir konu olduğuna işaret edilen açıklamada, yatırımlar ve diğer fiziki mekan dönüşümleriyle 2014-2015 eğitim öğretim yılı itibarıyla meslek liselerinde derslik başına düşen öğrenci sayısının yaklaşık 31'e düşürüldüğü aktarıldı.

Okul ile işletme işbirliğini geliştirmek adına işverenlerin işletmelerini, öğrencilerin beceri eğitimlerine açmalarını sağlayan 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'nun da uygulamada olduğu hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi.

"Ayrıca ülke genelinde pek çok meslek lisemiz, işletmelerle işbirliği protokolleri imzalayarak okul-işletme işbirliğinin en güzel örneklerini geliştirmektedir. Bu kapsamda halen Bakanlığımızca 70'e yakın işbirliği protokolü uygulanmaktadır. Bakanlığımızca yürütülen e-mezun izleme araştırması sonuçlarına ve diğer pek çok araştırmaya göre işverenlerin meslek liseleri ile ilgili memnuniyet düzeyleri yüzde 70'lerin üzerinde olup, işletme ölçeği büyüdükçe işverenlerin memnuniyet düzeyi de daha yukarılara çıkmaktadır."

Meslek Liselerinden Memnuniyet Yüzde 70

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.