Milli Eğitim Bakanlığı pandemide sınıfı geçti

Milli Eğitim Bakanlığı pandemide sınıfı geçti

Korona virüsünden dolayı sistemli bir şekilde eğitimi evde yürüten MEB, çocuklarımızın her türlü TV, internet erişimini sağlayarak bu dönemi sağlıklı bir şekilde tamamlamayı başardı. Büyük bir özveri gösteren hem veliler hem öğretmenlerimizin başarısıdır.

Bakan Ziya Selçuk imzasıyla Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ilkokul ve ortaokul karneleri elektronik ortamda erişime açılacak, liselerde ise ikinci dönem için karne basılı ortamda düzenlenmeyecek. 2019-2020 eğitim öğretim yılı yılsonu işlemlerine ilişkin açıkladığı genelgede, liselerde sınıf geçme, sorumluluk sınavları, karne, yurt dışı öğrencilerle ilgili tereddüt oluşturan hususlara açıklık getirdi. Buna göre, 2019-2020 eğitim öğretim yılı ikinci dönemi yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yüz yüze eğitim yapılamadan uzaktan eğitim ile tamamlanacak. Bu eğitim öğretim yılına ilişkin iş ve işlemler öğrencilerin birinci dönem puanı ve devamsızlık durumu dikkate alınarak yapılacak. Tüm derslerden başarılı olan öğrenciler ile başarısız dersleri bulunanlardan yılsonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler sınıfını doğrudan geçecek. Alt sınıflar da dâhil, başarısız ders sayısı toplamına bakılmaksızın doğrudan sınıfını geçemeyen öğrenciler ise baraj, ders ayrımı yapılmaksızın sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecek. Bu dönem için geçerli sorumluluk sınavları, okul yönetimlerince gerekli tedbirler alınarak, 22-30 Haziranda gerçekleştirilecek. Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören 12nci sınıf öğrencilerinden 40 iş günü staj yapması gerektiği halde stajlarını yapamayanlar muaf sayılarak, yapılacak ilk sorumluluk sınavlan döneminde staj bitirme sınavına alınacaklardır. Liseler için de 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının birinci dönem puanı tüm öğrenciler için yılsonu başan puanı olarak kabul edilecek. Bu nedenle liselerde, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının İkinci dönemi için tekrar karne düzenlenmeyecek. Ancak "teşekkür", "takdir", "onur" ve "üstün" basan belgeleri ile diplomalar düzenlenecek. Kovid-19 salgını nedeniyle yığılmalara meydan vermemek için okul müdürlüklerince yapılacak planlama çerçevesinde öğrenci yoğunluğu dikkate alınarak 22 Hazirandan itibaren gün ya da haftalara yayılarak diploma ve takdir, teşekkür gibi belgelerin dağıtımı yapılabilecek, ikinci pandemi dalgasının yaşanmaması için tedbirleri alarak güvenliği sağlıyorlar. 

Okul öncesi eğitim eylül ayında 

19 Hazirana kadar açık tutulan okul öncesi eğitim eylül ayında ilkokula başlayacak ancak ana sınıfına devam etmemiş çocukların ilkokula hazırlanmaları amacıyla yaz okulları açılabilecek. Bunun yanında okul öncesi eğitime devam etmiş çocuklar için de yaz kulüpleri düzenlenecek. 

Daha önce 7 Haziranda yapılması planlanan LGS 2020 sınavı 20 Haziran tarihinde yapılacak. Bakan Selçuk bombayı da patlattı. LGS sınavının seneye de olacağını daha sonraki dönemde yapılacak olan toplantıda kaldırılıp yerine üzerinde çalışmaların devam ettiği yeni bir sistemi getireceğinden bahsetti. 

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yurt dışından getirilen vatandaşlara tahsis edilen Sakaryadaki Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurtlar, yeniden öğrencileri ağırlayacağı günler için hazır hale getirildi. Öğrencileri yeniden ağırlayacağı günü bekleyen kentteki yurtlarda temizlik, onarım, dezenfeksiyon ve tadilat çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Sultan Yılmazcan

 ANALİZ

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.