Milli Eğitim  Guinness Rekorlar Kitabına Girmeyi Başardı

Milli Eğitim Guinness Rekorlar Kitabına Girmeyi Başardı

Milas Kaymakamlığı,İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Milas Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ortaklaşa yürüttüğü etkinlik sonrası verilen tescille birlikte Guinness Rekorlar Kitabına girdiler.

ÇİPURA FİGÜRÜ'YLE REKOR KIRILDI

Dünya rekorunun sahibi olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, bu yıl da etkinliğin ikincisini gerçekleştireceklerini kaydederek hedeflerinin bununla da sınırlı kalmayacağının da altını çizdi.

Muğla’nın Milas İlçesinde Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü sıra dışı rekora imza atarak ülkemize gururu yaşattılar. En kalabalık balık figürü oluşturma alanında “Guinness Rekoru” nu 2 bin 791 öğrencinin 5 dakika boyunca hareketsiz durarak "çipura" figürü oluşturmasıyla kırdılar.17 mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirilen Guinness Rekoru geçtiğimiz günlerde bizzat Guinness’in kendi resmi internet sitesinden duyurulmasıyla beraber tescillenmiş oldu.

İnsanın ömründe rekor kırması veya diğer bir deyişle Guinness rekorlar kitabına girmesi çok çok düşük bir olasılık iken Milas ilçesinde gerçekleştirilen bu sıra dışı rekor ile azmedip çalıştıktan sonra başarının sağlanabileceğini tüm dünyaya gösterdi.

2 BİN 791 ÖĞRENCİYLE YAPILDI

Milas'ta 17 Mayıs 2017'de öğrenciler, rekorlar kitabına adlarını yazdırabilmek için Milas Şehir Stadı'nda bir araya gelmişti.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen etkinlikte, Guinnes Rekorlar Kitabı Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural'ın işaretiyle 2 bin 791 öğrenci, 5 dakika boyunca hareketsiz durarak "çipura" figürü oluşturmuştu.

Milli Eğitim  Guinness Rekorlar Kitabına Girmeyi BaşardıMilli Eğitim  Guinness Rekorlar Kitabına Girmeyi Başardı

Milli Eğitim  Guinness Rekorlar Kitabına Girmeyi BaşardıMilli Eğitim  Guinness Rekorlar Kitabına Girmeyi BaşardıMilli Eğitim  Guinness Rekorlar Kitabına Girmeyi BaşardıMilli Eğitim  Guinness Rekorlar Kitabına Girmeyi Başardı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.