Nabi Avcı'da mı Öğretmen Tatilini 3 Ay Diye Biliyor?

Nabi Avcı'da mı Öğretmen Tatilini 3 Ay Diye Biliyor?

Okulların Tatil olduğu gün öğretmenlere gönderilen mesaj öğretmenlerde şaşkınlık yarattı...

 Okulların Tatil olduğu gün öğretmenlere gönderilen mesaj öğretmenlerde şaşkınlık yarattı.MEB Bakanı Sayın Nabi AVCI tarafından öğetmenlerin telefonuna gönderilen mesajda "Sevgili öğretmenim,emeklerinize çok teşekkür eder,iyi tatiller dilerim.Nabi AVCI,Milli Eğitim Bakanı"  yazıyorda.Mesaj da öğrencilerin tatile girdiği günü öğretmenlerinde tatil başlangıcı olarak düşünülmüş olacak ki öğretmenlere "iyi tatiller öğretmenim" denilmekteydi.

 

 Öğretmenlerin gerçekte olan tatil günleri ise İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yazılı olup,1 Temmuz-1Eylül tarihlerini kapsamaktadır. Yani öğretmenlerin tatilleri, öğrencilerde olduğu gibi 3 ay değil 2 aydır.Eski MEB Bakanlardan Ömer Dinçer'in öğretmen tatillerini  3 ay olarak göstermesi öğretmenler tarafından mutsuzlukla karşılanmıştı,fakat Nabi AVCI'nın yanılgısı öğretmenlere eğitim-öğretim yılı biterken gösterdiği sıcak tavrından ötürü memnuniyetle karşılanırken akıllara " Nabi Avcı'da mı Öğretmen Tatilini 3 Ay Diye Biliyor?" sorusunu getirdi.Ayrıca sosyal paylaşım sitesinde de Bu mesaj birçok öğretmen tarafından da paylaşılarak öğretmen tatilinin okulların bitimi ile değil öğretmen eğitim seminerlerinin bitim tarihi olan 1 temmuzda başalayacak olmasına atıfta bulunulmaktadır.

 

 

www.mebgundem.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.