Nabi Avcı'nın seçim bölgesinde Cumhurbaşkanına ilgi yoğundu

Nabi Avcı'nın seçim bölgesinde Cumhurbaşkanına ilgi yoğundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir Vilayet Meydanında düzenlenen programda vatandaşlara hitap etti.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın da seçim bölgesi olan Eskişehir'de onbinlerce kişi Cumhurbaşkanını dinlemek için alanlara döküldü. Tüm Eskişehirli vatandaşlara, kentin ilçe ve mahallelerindeki tüm vatandaşlara selamlarını ileten Erdoğan, “Eskişehir'in, Anadolu’nun, bu kadim coğrafyanın adeta özü, özeti olduğunu ifade ederek, Eskişehir'in bir irfan diyarı olduğunu söyledi.

Yunus Emre'nin, Şeyh Edebali'nin, Hoca Nasreddin'in, "Alan sensin, veren sensin, kılan sen / Ne verdinse odur dahi nemiz var; / Hakikat üzre anlayıp bilen sen, / Ne verdinse odur dahi nemiz var" diyen Aziz Mahmud Hüdayi'nin şehri olan Eskişehir'in 600 yıllık Osmanlı'nın, 92 yıllık cumhuriyetin yazıldığı adete bir tarih kitabı gibi olduğunu belirten Erdoğan, "Eskişehir yiğitler ocağıdır. Hızır Bey, Adnan Menderes'in, Hasan Polatkan'ın şehridir. Ben buradan, bu aziz topraklardan tüm alimlerimizi, ariflerimizi, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle minnetle yadediyorum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  kentte kendisine gösterilen sevgi ve coşkudan dolayı twitter adresi üzerinde'de Eskişehirlilere teşekkür etti.






HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.