Öğrenim Özrü Uygulamasında Değişiklik

Öğrenim Özrü Uygulamasında Değişiklik

Milli Eğtim Bakanlığı, öğrenim özrü atamalarıyla ilgili önemli bir değişikliğe gidiyor. Ayrıntılar haberimizde

 2013'ten önceki yıllarda yapılan öğrenim özrü atamalarıyla ilgili bakanlık zorunlu hizmet süresini doldurmamış öğretmenler için özür grubu atamalarına katılma hakkını elinden almıştı. Bu nedenle pek çok öğretmen mağdur duruma düşmüş ve eş, çocuk, sağlık gibi pek çok konuda yapılan atamalara katılamadıkları için zor günler yaşamıştı. Bakanlık bu uygulamada yeni bir düzenleme yapmaya karar verdi. Zaten geçtiğimiz günlerde müsteşar Yusuf Tekin bu öğretmenleri mağdur bırakmayacaklarını açıklamıştı.

Geçtiğimiz hafta sendikalarca yapılan başvuruyu inceleyen bakanlık yetkilileri itirazları haklı buldu. Bakanlık geçtiğimiz günlerde tüm il milli eğitim müdürlüklerine bakanlık atama dairesi başkanlığının imzası bulunan bir e posta göndererek zorunlu hizmet süresini doldurmasa da öğretmenlerin zorunlu durumlarını ispat etmeleri halinde özür grubu atamalarına katılabileceğini söyledi. Böylece artık istemeleri halinde öğretmenlerimiz zorunlu hizmet sürelerini doldurmadan özür grubu atamalarına katılarak istedikleri şehirlere veya okullara atamalarına yaptırabilecek. Devrim niteliğindeki kararından dolayı bakanlık yetkililerini kutluyoruz.  

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.