Öğretmene performans notu eğitimcileri de ikiye böldü!

Öğretmene performans notu eğitimcileri de ikiye böldü!

Öğretmenlerin performansını öğrenci, veli, meslektaşları ve yöneticileri değerlendirecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 12 ilde öğretmenlerin performans sistemiyle ilgili çalışma başlattı. Pilot uygulaması başlayan performans değerlendirme sistemiyle, öğretmenlerin görevindeki gayreti, verimliliği, başarısı, bilgi ve beceri düzeyinin belirlenmesi hedefleniyor. Böylece gerekli eğitim ihtiyacının tespiti ve buna yönelik tedbirlerin alınması amaçlanıyor. Öğretmenlerin performansı, kurum müdürü, zümre öğretmenleri, zümresi dışındaki diğer öğretmenler, kendisi, veli ve öğrenci olmak üzere 6 kaynaktan değerlendirilecek.

‘Uygulamadan dönülmeli’ 

Öğretmenlerin performans değerlendirmesi ile ilgili olarak Demokrat Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı İshak Çelebi, objektiflikten uzak bir değerlendirme sistemi ile öğretmenin veli ve öğrencilerin önüne atılacağını söyledi. Bu uygulamanın yıllardır erozyona uğrayan öğretmenlik mesleğinin itibarını yerle bir edeceğini belirten Çelebi, bu yanlış uygulamadan mutlaka dönülmesi gerektiğini vurguladı.

‘Doğru bir yaklaşım’ 

Eğitim Danışmanı Elgiz Henden ise, uygulamaya Türkiye’de geç kalındığını, ancak çok doğru bir yaklaşım olduğunu kaydetti. Öğrenmenin çift taraflı bir yapı olduğunu ifade eden Henden, “Bugüne kadar yönetici, veli ve meslektaş geri bildirimi alan öğretmenler, öğrenci geri bildirimi de almalarıyla eğitim sistemi sağlıklı bir düzeye yükselecek” dedi.


SÖZCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.