Öğretmenler Bakan  Mahmut Özer'den Memnun musunuz Sorusunu Cevapladı. İşte sonuçlar

Öğretmenler Bakan Mahmut Özer'den Memnun musunuz Sorusunu Cevapladı. İşte sonuçlar

Öğretmenler Bakan Mahmut Özer'den Memnun musunuz Sorusunu Cevapladı. İşte sonuçlar

Eğitimin Gücü Sendikası’nın 12 bin öğretmenle gerçekleştirdiği anketten çarpıcı sonuçlar çıktı. Öğretmenlerin yüzde 84’ü mesleki olarak değersiz hissettiğini belirtirken yüzde 61’i ise Bakan Özer’den memnun olmadığını kaydetti.

Eğitimin Gücü Sendikası, öğretmenlerin eğitim sistemi politikaları, kariyer sistemi ve meslek yasasına yönelik tutumlarının belirlenmesi amacıyla çevrimiçi anket gerçekleştirdi. Türkiye genelindeki 12 bin 100 öğretmenin katılımı ile gerçekleştirilen anket, öğretmenlerin memnuniyetsizliğini ortaya koydu.

Ankete katılan öğretmenlerin yüzde 81'i, “Uzman Öğretmenlik” ve “Başöğretmenlik” ile Öğretmenlik Meslek Yasası’na yönelik olumsuz görüş bildirdi. Bu yöndeki çalışmaları olumlu bulan öğretmenlerin oranı ise yüzde 7,1’de kaldı. Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavının okulda öğretmenleri ayrıştıracağını ve iş barışını bozacağını düşünen öğretmenlerin oranı ise yüzde 85,5 oldu.

ÖĞRETMENLER SINAVA GÜVENMİYOR

Öğretmenlerin, Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik unvanlarına yönelik gerçekleştirilecek sınava yönelik değerlendirmeleri de dikkati çekti. Ankete katılanların yalnızca yüzde 7,6’sı sınavın objektif olacağını düşünürken katılımcıların yüzde 77,3’ü, sınavla ilgili güven sorunu yaşadığını ifade etti.

Ankete katılanlara, Öğretmenlik Meslek Yasası ile getirilen kariyer basamakları ile ilgili düşünceleri de soruldu. Öğretmenlerin yüzde 15’i uygulamanın olması gerektiğini cevabını verirken yüzde 72,3’ü gereksiz olduğunu kaydetti.

ogretmenler-deger-gormuyor-1052608-1.jpg

Öğretmenlerin yüzde 61,2’si, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in bakanlık performansı ile çalışmalarından memnun olmadığını bildirdi. Ankete katılan ve “Bakan Özer’den memnunum” diyenlerin oranı ise yüzde 7,8 olarak hesaplandı.

Mesleki ve benlik değerleri sorulan öğretmenlerin yüzde 84,3’ü mesleki olarak değersiz hissettiğini belirtti. Toplam 11 bin 779 yanıtın alındığı, “Son dönemde öğretmen olarak kendinizi değersiz hissediyor musunuz?” sorusuna, “Hayır, kendimi değerli hissediyorum” diyenlerin oranı yüzde 9,9 olarak gerçekleşti.

Mustafa BİLDİRCİN

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.