Öğretmenler Günü Mesajları Kısa ve Uzun

Öğretmenler Günü Mesajları Kısa ve Uzun

24 Kasım 2021 Öğretmenler Günü Mesajları Kısa ve Uzun

Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, kıymetli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü mesajları ile en içten dileklerimizle kutluyoruz.

Öğretmenlik bitmeyen bir sevda; bir ömür süren bir gönüllülük; karşılık beklemeksizin verilen emektir. Öğretmen geçmişin değerlerini geleceğe ulaştıran, vatanını, milletini kendinden önce düşünen; yetiştirdiği her insanda kendinden bir iz bırakandır.

İlk emri "Oku" olan bir dinin mensubu olarak bizim kültür ve medeniyetimizde, öğretmenler anne ve babalarımız kadar değerli, onlar kadar aziz ve muteber sayılmaktadırlar. Zira bizler, ilim ve irfan sahibi kimselere hürmeti, bize bir harf dahi öğreten kimselerin karşısında saygıyla eğilmeyi şiar edinmiş bir milletiz.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJLARI VE SÖZLERİ

Değerli Öğretmenler;

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yetişmesinde, ulaştıkları bütün başarılarda, güzelliklerde en büyük pay ve başarı size aittir. Türkiye'nin en ücra köşelerinde, her iklimde, en zor şartlarda dahi görevlerini özveriyle devam eden sizlerin, tüm toplumun gönlünde müstesna bir yeri vardır. Salgın döneminde de gösterdiğiniz çaba ve gayret için her türlü övgüye layık olan sizlere, şükran ve minnet borçluyuz. Bizler hep birlikte çocuklarımızın geleceği için, Bakanlığımızın 2023 Vizyon Belgesi hedefleri doğrultusunda, daha güçlü bir Türkiye için var gücümüzle çalışmaya devam etmeliyiz.

Bu düşüncelerle kutsal görevlerini aşkla, şevkle ifa eden değerli meslektaşlarımı sevgiyle, saygıyla selamlıyor 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü mesajları ile yürekten kutluyoruz. Öğretmenliğe yeni başlayan genç meslektaşlarıma başarılar diliyoruz. Mesleğini onur ve gururla tamamlamış emekli öğretmenlerimize, sağlıklı ve huzurlu günler temenni ediyor; Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimizi ve şehit öğretmenlerimizi rahmetle anıyoruz.

Öğretmenler Günü Mesajları

* Bir millet irfan ordusuna malik olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlar zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin yaşayacak neticeleri vermesi, ancak irfan ordusuyla kaimdir.

* Muallimler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakar muallim ve mürebbilerini sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.

* Dünyanın her tarafında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakar ve muhterem unsurlarıdır.

Gelecek nesillerimiz adına umut bağladığımız gerçek güç öğretmenlerimizdir. Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun.

Gelecek nesillerimiz adına umut bağladığımız gerçek güç öğretmenlerimizdir. Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun.

Yeryüzünde barışı sağlayacak sihirli değnek analarla öğretmenlerin elindedir. Eğitim demek, vücutta ve ruhtaki güzelliği ve mükemmelliği son mertebesine kadar geliştirmek demektir. ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN...

Ülkemizin fedakar öğretmenleri, sizler her şeyin en güzeline layıksınız. Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun.

O sımsıcak sevgin her şeye değer öğretmenim hele o şefkatli bakışların içimi ısıtır öğretmenim sensin benim en iyi öğretmenim. Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun.

* Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bur millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır.

* eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder.

* Öğretmenler! Cumhuriyet sizden, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister.

* Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum. (Hz. Ali)

* Yeryüzünde öğretmenlikten daha şerefli bir meslek tanımıyorum. (Diyojen)

* Dünyada her şeye değer biçilebilir, ama öğretmenin eserine değer biçilemez. Çünkü, onun eseri her şeydir ve hem de hiçbir şeydir. (Socrates)

* Öğretmen bir kandile benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık verir. (Atatürk)

* En önemli ve feyizli görevlerimiz, milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır. Bir milletin gerçek kurtuluşu ancak bu suretler olur.

* Bir milleti hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatan da, köleliğe, yoksulluğa düşüren de eğitimdir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.