Öğretmenlerden Yenilikçi Materyal Yarışması'na yoğun ilgi

Öğretmenlerden Yenilikçi Materyal Yarışması'na yoğun ilgi

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği Ulusal Öğretmenler Arası Yenilikçi Öğretim Materyalleri Tasarım Yarışması'na 4 bin 681 başvuru yapıldı

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretim sürecinde merakı, yaratıcılığı, azmi ve sabrı yansıtan yenilikçi materyal kullanımının teşvik edilmesi amacı ile düzenlediği Ulusal Öğretmenler Arası Yenilikçi Öğretim Materyalleri Tasarım Yarışması'na 78 ilden 4 bin 681 başvuru gerçekleşti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023 Eğitim Vizyon Belgesi kapsamında öğretmenlerin yenilikçi öğretim materyalleri tasarlayarak, öğretim süreçlerinde kullanmaları hedefiyle Ulusal Öğretmenler Arası Yenilikçi Öğretim Materyalleri Tasarım Yarışması düzenlendiği belirtildi.

Öğretim sürecinde merakı, yaratıcılığı azmi, sabrı yansıtan yenilikçi materyal kullanımının teşvik edilerek yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen yarışmaya 78 ilden 4 bin 681 başvuru olduğu aktarıldı.

Yarışmaya en çok başvurunun İstanbul, Diyarbakır, Tokat ve İzmir'den yapıldığı, bu şehirleri Hatay, Mersin, Adana, Ankara ve Konya'nın izlediği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, yarışmanın eğitimde yenilikçi materyal tasarımının, bir yanıyla eğitimin nasıl daha iyi olabileceğini hayal etmeyi içerdiğini bildirdi.

Yazıcı, yarışmanın eğitim ortamlarındaki materyaller hakkında düşünmeyi sağlarken geleceğin öğrenme biçimlerini de gündeme dahil edeceğini vurguladı.

Yarışmanın gelecek odaklı çıtasıyla, eğitim ortamlarının yenilenmesini de kapsadığını belirten Yazıcı, şunları kaydetti:

"Yenilikçi öğretim materyal tasarımının Türkiye geneline yaygınlaştırılmasına ilişkin özel bir strateji izledik. Yarışmamızın, eğitim materyali tasarımını bütünlüklü olarak ele almak bakımından büyük bir imkan sunacağına inanıyoruz. Ulusal Öğretmenler Arası Yenilikçi Öğretim Materyalleri Tasarım Yarışmamız, eğitim materyallerin nasıl farklı olabileceği sorusunun cevabını hep beraber aramamız için bulunmaz bir imkan. Okullarda öğretmenlerimiz iyi tasarlanmış materyallerin sağladığı imkanları öğrenme sürecinde kullanabilecekler. Böylece öğrencilerin öğrenmeleri desteklenmiş olacak. Ayrıca onların öğrenme kanalları çeşitlenecek, bilgiye ulaşmaları, tecrübe etmeleri sağlanarak merak ve ihtiyaçlarını gidermeleri, yaratıcılıklarını kullanabilmeleri, kendi fikirlerini ve ürünlerini geliştirebilmeleri mümkün hale gelecek."

Yazıcı, okul öncesi, ilkokul, ortaokul, ortaöğretim ve dijital materyal kategorisi olmak üzere 5 kategorideki projelerin kabul edildiği yarışmanın değerlendirme ve ödül töreninin 2 Mayıs'ta yapılacağını, her kategoriden dereceye giren ilk üç, toplamda ise 15 materyalin ödüllendirileceğini açıkladı.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.