Okullara ucuz internet müjdesi

Okullara ucuz internet müjdesi

Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı okulların kullandığı internet tarifelerinde yüzde 10 indirim yapıldı.

 Yeni düzenlemeyle birlikte okullarda kullanılan 512/256 Kbps hızlı internetin aylık ücreti 22,33 TL olarak belirlendi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığı'nın hazırladığı raporu doğrultusunda Türk Telekom'un okullardaki internet tarifelerine ilişkin indirim talebini değerlendirdi. BTK'dan yapılan açıklamada, "Halen, Türk Telekomünikasyon AŞ (Türk Telekom) tarafından MEB ile MEB'e bağlı okul, kurum ve kuruluşlara hizmet vermek üzere internet servis sağlayıcılara toptan seviyede ADSL internet hizmeti sunulmaktadır. Söz konusu hizmete ilişkin uygulanan ücretler (MEB ADSL tarifeleri) kurumumuzun onayına tabidir. Bu çerçevede kurumumuz tarafından Türk Telekom'dan xDSL Al-Sat toptan satış tarifelerinde yaşanan indirimler dikkate alınarak halihazırda yürürlükte olan MEB ADSL toptan tarifelerinin gözden geçirilmesi talep edilmiştir. Söz konusu talep doğrultusunda Türk Telekom 31 Aralık 2013 tarihli yazısı ile tarifelerde yüzde 10 indirim öngören teklifini Kurumumuz onayına sunmuştur" denildi.

BTK açıklamasında, sosyal sorumluluk kapsamında internet erişiminin eğitim ve öğretim hayatına olumlu katkı sağlayacağı, kullanıcıların makul bir ücret karşılığında elektronik haberleşme şebeke, altyapı ve hizmetlerinden yararlanmasının sağlanması amacıyla indirim talebinin onaylandığı belirtildi. onama kararıyla birlikte 1 Şubat 2014'ten itibaren MEB7e bağlı okullarda kullanılan internet tarife ve aylık ücretleri şöyle belirlendi:

"512/256 Kbps 22,33 TL, 1024/512 Kbps 24,36 TL, 2048/1024 Kbps 32,53 TL, 4096/1024 Kbps 39,38 TL."

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.