Okullardaki kurslar için para istendiği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır.

Okullardaki kurslar için para istendiği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır.

İl Milli Eğitim Müdürü Elmalı: "Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Herhangi bir okulumuzda velilerden ücret talep edilmesi söz konusu değildir"

 Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, il genelindeki okullarda açılan kurslar için para talep edildiğine ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Elmalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün bazı gazete ve internet sitelerinde, "öğrencileri üniversite sınavlarına hazırlamak amacıyla okullarda açılan kurslarda velilerden para istendiği" yönünde haberlerin yer aldığını söyledi.

Bunun üzerine lise müdürleriyle toplantı yaptıklarını anlatan Elmalı, "Okul müdürlerinden alınan bilgilere göre, bu haberlerin kesinlikle gerçeği yansıtmadığı, herhangi bir okulumuzda velilerden ücret talep edilmesinin söz konusu olmadığı anlaşılmıştır" diye konuştu.

Liselerdeki kursların, Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yerleştirme Kursları Yönergesi kapsamında yürütüldüğünü bildiren Elmalı, şöyle devam etti:

"Bu kapsamda okullarımız tarafından hafta içi akşamları, hafta sonu ve yaz tatillerinde açılan ücretsiz kurslarımız devam etmektedir. Bu kursların açılması, müdürlüğümüz tarafından da teşvik edilmektedir. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak velilerimize, bakanlığımızın düzenlediği bu ücretsiz kurslara çocuklarını gönül rahatlığıyla göndermelerini tavsiye ediyoruz."

Bu tür haberlerin belli kesimler tarafından kasıtlı yapıldığını belirten Elmalı, "Marka şehir Kırşehirimizin velilerini, öğrencilerini, sınav sürecine girdiğimiz şu hassas dönemde tedirgin etmeye hiç kimsenin hakkı yok" dedi.

Elmalı, il genelinde 41 ortaokulda 4 bin 411 ve 20 lisede 2 bin 708 öğrenciye ücretsiz kurs verildiğini de kaydetti.

 Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.