OKULLARIN AÇILMASIYLA İLGİLİ YENİ KARARLAR....

OKULLARIN AÇILMASIYLA İLGİLİ YENİ KARARLAR....

Bakan Selçuk'tan okullarla ilgili son dakika açıklaması! Yeşik ışık yaktı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullarla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.
OKULLARIN AÇILMASIYLA İLGİLİ YENİ KARARLAR GELEBİLİR

Okullar açılacak mı diye merak edilirken Bakan Selçuk konuyla ilgili olarak Kabine Toplantısı'nı işaret ederek "Önümüzdeki süreçte Cumhurbaşkanımızın başkanlığında yapılacak toplantı sonrasında ortaya konulacak yol haritası olacak. Düşündüğümüzde bizim Milli Eğitim Bakanlığı olarak görevimiz okulları açmak, açık tutmak. Okulların açılmasıyla ilgili şartları izleyerek, duruma bakarak, salgının seyrini takip ederek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda okulların açılmasıyla ilgili daha ileri aşamalarda kararlar almayı umut ediyoruz çünkü okulların açılmamasıyla ilgili oluşan eğitim ve öğrenme kayıpları uzun vadede tahribatlara yol açabilir. Bugünde Dereli'de bir okuldayız. Her şeyin yolunda gittiğini görüyoruz. Önümüzdeki süreç tedbirler alarak, okulların açılması için gereken çalışmaları yapmak" açıklamasında bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Dereli'de okul ziyaretinin ardından Giresun'a döndü.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Bakan Ziya Selçuk, daha önce de şu açıklamalarda bulunmuştu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamanın devamında bazı Avrupa Ülkelerinde okulların açıldığını belirterek “ Bu da bir tercih Türkiye ile benzer koşullara sahip ülkelerin yaptığı gibi tamamını hemen alalım istemiyoruz.” dedi. Kontrollü ve aşamalı okulların açılmasını istediklerini belirten Selçuk “ sınıf sınıf gidelim istiyoruz. Herhangi bir risk istemiyoruz.” dedi.

VELİ EĞİTİMLERİ

Bakan Ziya Selçuk, "En içe kapanık öğrenci için bile okul arkadaştır; gördüğüyle, duyduğuyla sosyalleşir. Salgın, öğrencilerimizin bu rahatlama alanını da kısıtladı. Ergenlikte ailenin rolü önemli... Sizleri halk eğitimi merkezlerindeki “Veli Eğitimleri” ve 444 0 632 Rehberlik Hattımıza bekliyoruz." açıklamasında bulundu

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.