Okulun koridorları "eğitim sokağı" oldu

Okulun koridorları "eğitim sokağı" oldu

Narman ilçesinde öğrencilerin derslerinde daha başarılı olması için bir okulun koridorları "matematik", "İngilizce", "sosyal bilgiler", "Türkçe" gibi farklı alanlarda eğitim sokaklarına dönüştürüldü.

 18 Mart Ortaokulu'nda başarıyı arttırmak ve bilgilerin kalıcı olmasını sağlamak için okul yönetimi tarafından çalışma yapıldı. 336 öğrencinin eğitim gördüğü okulda, merdivenlere İngilizce cümleler yazıldı.

      
Her koridora farklı branşlarda bilgiler yazılıp, görsel içerikli broşürler asıldı. "Matematik", "İngilizce", "sosyal bilgiler", "Türkçe" gibi farklı alanlarda 7 eğitim sokağı oluşturuldu.
      
Öğrenciler, özellikle teneffüslerde eğitim sokakları ve merdivenlerde yazılı kısa ve öz bilgilerden de yararlanıyor.
      
Okulun matematik öğretmeni Halil Yaşar, bir eksikliği gidermek ve öğrencilere daha faydalı bilgi vermek için çalışma yaptıklarını belirtti.
      
Yapılan çalışmayla öğrencilerin ilgisini çekmeye çalıştıklarını anlatan Yaşar, şöyle dedi:
"Yeni bir okul havası vermek istedik. Toplam 7 eğitim sokağı oluşturduk. Öğrenciler için gayet ilgi çekici ve eğitici bir çalışma oldu. Bu sayede okulumuzda güzel bir eğitim ortamı oluştu.

İki okulun her noktasında bilgi bulunuyor. Ders sokakları yaparak, öğrencilerimizin eğitimine destek olmaya çalıştık. Bu çalışmamız ilçede ilk oldu. Örnek olacağını ümit ediyoruz."

Öğrencilerden Yunus Emre Küçük de "Bu koridorlar sayesinde ismini bilmediğimiz, unuttuğumuz bilgileri hatırlıyoruz. Bazı bilgileri yeni öğreniyoruz. Daha önce bu koridorlarda boş gezerken, şimdi teneffüs aralarında da bilgileniyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.