Ortaöğretimde üniversitelerle işbirliği

Ortaöğretimde üniversitelerle işbirliği

MEB'den yapılan açıklamada, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'ne bağlı okullardan 1.003'ünün yükseköğretim kurumları ile işbirliği protokolü imzaladığı belirtilerek, öğrenim gören toplam öğrencilerin yaklaşık yüzde 19.12'sinin ve okullarda görevli öğretmenlerin yaklaşık yüzde 62.6'sının bu çalışmalara dahil olduğu açıklandı.

Yapılan açıklamada, "Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ülkemiz genelinde 2 bin 806 eğitim kurumunda 1 milyon 461 bin 117 öğrenci ve 101 bin 560 öğretmen ile eğitim ve öğretim çalışmalarını sürdürüyor" denilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Genel Müdürlüğümüze bağlı tüm okul türleri sınavla (merkezi ve özel yetenek sınavları olmak üzere) öğrenci alan orta öğretim kurumları. Okullarımızda; kuruluş amacına uygun eğitim-öğretim faaliyetleri ve akademik başarıya yönelik çalışmalar yanında sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere yönelik olarak da önemli çalışmalar yapılıyor. Okullarımız bulundukları yerleşim yerlerindeki üniversiteler ile işbirliğine giderek öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerin de faydalanacağı çalışmalara imza atılıyor. Eğitim ve öğretim sürecine diğer kurum, kuruluş ve bireylerin katılımını sağlamak amacıyla mevcut mevzuatın düzenlenmesi sonucu başta fen ve sosyal bilimler liseleri olmak üzere Genel Müdürlüğümüze bağlı okulların, Milli eğitim müdürlükleri koordinesinde bulundukları yerlerdeki yükseköğretim kurumlarıyla bilim, sanat, spor ve kültürel vb. farklı alanları kapsayan işbirliği protokolleri yapması sağlandı. Bu sayede, akademik olarak yürütülen faaliyetlerin yanında öğrencilerimizin sosyal gelişimlerine de katkı sağlanmış olacak.

Ülkemiz genelinde Genel Müdürlüğümüze bağlı okullardan 1.003'ü yükseköğretim kurumları ile işbirliği protokolü imzalamış olup öğrenim gören toplam öğrencilerin yaklaşık yüzde 19.12'si ve okullarımızda görevli öğretmenlerin yaklaşık yüzde 62.6'sı bu çalışmalara dahil oldu. Öğretim yılı boyunca devam edecek bu çalışmalardan 182 bin 547 velimiz de yararlanmış olacak.

Bu çalışma, sadece içinde bulunduğumuz (2015-2016 eğitim-öğretim yılı) eğitim ve öğretim yılı ile sınırlı olmayıp bundan sonraki süreçte de yükseköğretim kurumları, il müdürlükleri, belediyeler, işletmeler, sivil toplum kuruluşları, spor kulüpleri ile diğer resmi ve özel kurum veya kuruluşlarla işbirliği yapılarak tür olarak çeşitlendirilerek, içerik olarak daha nitelikli hale getirilerek ve sayıca artırılarak devam edecek."

 
 
Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.