Rüşvet iddiaları MEB’i harekete geçirdi: Hediye ve borç para yasaklandı

Rüşvet iddiaları MEB’i harekete geçirdi: Hediye ve borç para yasaklandı

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, bakanlık personelinin, “Menfaat amacıyla” hediye kabul etmesini ve borç para istemesini yasakladı. Yöneticilerin hediye kabulünün, “Kamuoyunda yanlış algılamalara” neden olduğu belirtildi

Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, bazı bürokratların aldığı pahalı hediyeler bakanlıkta rahatsızlık yarattı. Konunun kamuoyuna yansıması üzerine harekete geçen MEB Etik Komisyonu, çalışanları hediye kabul etmemeleri konusunda uyardı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcılığı’nın yanı sıra Etik Komisyonu Başkanlığı da yapan Mustafa Safran, tüm bakanlık çalışanlarına resmi bir yazı gönderdi. Son dönemde artan iddialar üzerine hazırlandığı öğrenilen yazıda, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ile devlet memurlarının doğrudan veya aracı eliyle hediye istemelerinin yasaklandığının altı çizilerek, “Bu konuda yöneticiler tarafından gerekli hassasiyetin gösterilmesini rica ederim” ifadesine yer verildi.

Son dönemde bakanlığa, bazı çalışanların menfaat sağlamak amacıyla hediye kabul ettiğine ilişkin çok sayıda şikayet ulaştığı öğrenildi. Bakanlık, yaklaşan yılbaşı öncesinde bununla ilgili bir uyarı yazısı yazdı. Tüm MEB çalışanlarına ulaştırılan yazıda, hediye kabulünün kamuoyunda yanlış yorumlara neden olduğu belirtildi.

İTİBARI ZAYIFLATIYOR

MEB Bakan Yardımcısı ve Etik Komisyonu Başkanı Mustafa Safran imzası ile hazırlanan yazıda şunlar kaydedildi: “Bakanlığımıza yapılan sözlü ve yazılı müracaatlardan zaman zaman (Hediye kabul etme ve borç isteme) yasaklar ve ilkelere aykırı davranışlar sergilendiği anlaşılmaktadır. Bu tür davranışlar kamu görevlisine ve devlete olan güven ve itibar duygusunu zayıflatarak kamuoyunda yanlış yorumlara sebep olmaktadır. Özel günlerde ve yaklaşan yılbaşı nedeniyle hediye konusunda kurallara riayet edilmesi konusunda yöneticilerin gerekli hassasiyeti göstermesini rica ederim.”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.