Suriyeli öğrencilere e-okul

Suriyeli öğrencilere e-okul

Türkiye'de yaşayan Suriyeli 140 bin öğrenci için e-okul sistemi kurulacak.

Kendi ülkelerinin müfredatıyla eğitim gören Suriyeli çocukların ders kitaplarında da düzenlemeye gidilecek. Öte yandan Suriyeli öğretmenlere ise aylık 200 dolar maaş bağlanması düşünülüyor.

300 BİN ÖĞRENCİLİK SİSTEM

Ülkelerinde yaşanan iç savaş sonrası Türkiye'ye sığınan 1 milyonu aşkın Suriyelinin okul çağındaki çocukları için yeni eğitim sistemi hazırlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) üzerinde çalıştığı sistemde son aşamaya gelindi. Bakanlığın rakamlarına göre 70 bin kamplarda 70 bin ise yerleşim yerlerinde olmak üzere 140 bin Suriyeli öğrenci okullarda eğitim görüyor. 150 bin de okula gitmeyen çocuk belirleyen Bakanlık, 300 bin öğrenciyi kapsayan sistem üzerinde hazırlıklara başladı.

GENELGEDE KURALLAR BELİRLENECEK

Bakanlık, Suriyelilerin Türkiye'de konaklama süresinin uzayacağını öngörerek kısa vadeli eğitim planını uzun vadeli plana çevirdi. Bu kapsamda Suriyeli öğrenciler için eğitim kuralları belirlenecek. Kurallar konusunda genelge hazırlayan Bakanlık, eğitim verilecek alanlarda dikkat edilecek hususları netleştirecek. İlk etapta kamplarda görev yapan 2 bin 850 Suriyeli öğretmene UNICEF aracılığı ile aylık 200 dolar maaş bağlanacak.

E-OKUL SİSTEMİ

Suriyeli öğrenciler için Türk öğrenciler gibi e-okul sistemi kurulacak. Sistemde öğrencilerin adı-soyadı, anne ve baba adı, ders bilgileri, okuduğu sınıf ve okul kademesi ile aldığı notlar gibi birçok bilgi yer alacak. Öğrencilere Suriye müfredatında verilecek eğitimde, kitaplar incelenecek. Kitaplarda uygun bulunmayan yerlerde düzenlemeye gidilecek.

16.30'DAN SONRA EĞİTİM

Gaziantep ve Hatay'da uygulanmaya başlanan "akşam okulu" sistemi tüm illere yaygınlaştırılacak. Eğitimi, suyu ve temizliği teminat altına alınacak okullarda akşam 16.30'dan sonra Suriyeli öğrencilere eğitim verilecek. Bölgelerde vakıflarla işbirliğine gidilecek. Valiliklerle yapılacak protokolden sonra eğitimler başlayacak.

 Star Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.