Tercih Danışmanlığı Komisyonları

Tercih Danışmanlığı Komisyonları

ORTAK SINAVLAR (TEOG) VE ÖSYS’DE DOĞRU TERCİH YAPABİLMEK İÇİN TRABZON GENELİNDE 101 TERCİH DANIŞMANLIĞI KOMİSYONU OLUŞTURULDU

2016-2017 eğitim-öğretim yılı sonu itibarıyla, 8. ve 12. sınıfı tamamlayan öğrenciler için sınavlar sonrası tercih süreci başladı. Öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme tercihleri 14-24 Temmuz, ÖSYS tercihleri ise 18-26 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. 
 
Tercih danışmanlığı hizmeti, 2014-2015 eğitim-öğretim yılı sonundan itibaren Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yürütülmektedir. Bu kapsamda; öğrencilerin geleceğe güvenle bakabilmek adına doğru kararlar alabilmeleri ve doğru sonuçlara varabilmeleri için  ilimiz genelinde öğrenci ve velilerimizin kolaylıkla ulaşabileceği yerlerde ortak sınavlar (TEOG) 51, ÖSYS 50 olmak üzere 101 tercih danışmalığı komisyonu oluşturulmuştur. 
 
Buna göre, erişimin kolay olduğu yerlerde oluşturulan komisyonlarda tercih danışmanlığı konusunda donanımlı ortak sınavlar (TEOG) 179, ÖSYS 158 olmak üzere 337 öğretmen ve idareci 18 ilçemizde  öğrenci ve velilere hizmet verecektir. Öğrenci ve veliler, tercih komisyon yerlerini Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Web sayfası, mezun oldukları okullar, rehberlik ve araştırma merkezler veya il/ilçe millî eğitim müdürlüklerinden öğrenebilecek.

ORTAK SINAVLAR (TEOG) TERCİH DANIŞMANLIĞI KOMİSYON ÜYE VE YERLERİ             (14-24 TEMMUZ 2017)

ÖSYS  TERCİH DANIŞMANLIĞI KOMİSYON ÜYE VE YERLERİ                                              (18-26 TEMMUZ 2017)

Kaynak: Trabzon İl MEM

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.