Türk Eğitim Sen'den Bu İlimizi yapılan 76.Madde İle Şube Müdürü Ataması Yapılmasına Tepki

Türk Eğitim Sen'den Bu İlimizi yapılan 76.Madde İle Şube Müdürü Ataması Yapılmasına Tepki

Türk Eğitim Sen'den Bu İlimizi yapılan 76.Madde İle Şube Müdürü Ataması Yapılmasına Tepki

Kilis İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yapılan bir Şube Müdürlüğü atamasının, hukuksuz olarak yapıldığı belirtildi.

Kilis'teki atamanın 76 maddeye göre Şube Müdürü atamasının yapıldığını kaydeden Türk Eğitim Sen Kilis Şube Başkanı Osman Boybeyi, keyfiyete dayalı bu atamayı kınadıklarını kaydetti. Şube Müdürlüğü kadrosuna ataların, görevde yükselme sınavına göre yapılması gerektiğini vurgulayan Boybeyi, "Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. 76 madde ile şube müdürü atamaları zaruri
hallerde uygulanması gereken bir atama yöntemdir.

Böyle bir zaruriyet yokken ve binlerce eğitim çalışanının şube müdürü olmak için MEB'in düzenlediği sınava girdiği bir ülkede, 76 madde ile birçok atama yapılması, MEB'in kendini inkârıdır. Bir bakanlığın kendi mevzuatına aykırı hareket ettiği, ancak bizim ülkemizde görülen, rezalet bir durumdur. Bu yapılan kul hakkı yemek, mevzuatı çiğnemek ve eğitime darbe vurmaktır. Böyle uygulamalar liyakat sahibi kamu çalışanlarının önünü kapatmakta, olan milli eğitimimize olmaktadır. Liyakate dayanmayan, mevzuata aykırı bu hukuksuz atamalar sürdükçe, eğitim de bir adım yol almamız mümkün değildir. Ne yazık ki yıllardan beri süregelen hukuk dışı uygulamalar, milli eğitim sistemimizde derin yaralar açmış, açmaya da devam etmektedir." diye konuştu.

Bu tür atamalardan derhal vazgeçilmesi gerektiğini söyleyen Osman Boybeyi, "Sınava girerek şube
müdürü olmak isteyen eğitim çalışanlarının hakkının teslim edilmesi gerekmektedir. 76 madde, şube
müdürü ataması konusuyla ilgili ilimizde ki bazı eğitim sendikalarının yaptığı basın açıklamasına bizim
de davet edildiğimiz, fakat katılmadığımız ima edilmektedir. Açıklamaya davet edildiğimiz bir yalandır.
Yalanın da sendikacılıkta yeri yoktur.

Sendikacılığın özü liyakatten yana olmak, haksızlığın karşısında eğilmemektir. Eğitim çalışanları adına her zaman dik duran ve güven kapısı olan Türk Eğitim Sen, her türlü hukuksuzluğun ve haksızlığın karşısındadır. Hiçbir zaman sendikacılık dışı tutumlara tenezzül etmez ve olduğumuz gibi görünürüz. Kimse merak etmesin; Doğru gördüğümüzün yanında olmasını da, en iyi biz biliriz" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.