Uluslararası 47. Okul Kütüphanecileri Konferansı İstanbul’da yapıldı

Uluslararası 47. Okul Kütüphanecileri Konferansı İstanbul’da yapıldı

Millî Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğünce, Uluslararası 47. Okul Kütüphanecileri Konferansı ve 22. Uluslararası Okul Kütüphaneciliği Araştırmaları Forumu’nun açılışı İstanbul’da yapıldı.

Konferansın açılışı, Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferda Yıldırım, Destek Hizmetleri Genel Müdürü Salih Ayhan, Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu ve Uluslararası Okul Kütüphanecileri Derneği Başkanı Katy Manck’ın katılımıyla gerçekleşti.


Konferansta konuşan Millî Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürü Salih Ayhan, konuşmasına, katılımcılara konferansa yaptıkları katkıdan ötürü teşekkür ederek başladı.

Okuma kültürü ve kütüphanelerin geliştirilmesinin önemine vurgu yapan Ayhan, 10. Kalkınma Planı’nın 308. Maddesi’nde ifade edilen ‘Okuma kültürü yaygınlaştırılacak, çocukların erken yaşlarda kültür ve sanat eğitimi almaları sağlanacaktır.’ ilkesi ile okuma kültürü ve kütüphanelerin bir devlet politikası olarak benimsendiğini söyledi.

Ayhan, bu amaç doğrultusunda Ders Kitapları ve Yayımlar Dairesi Başkanlığı tarafından Z-Kütüphane Projesi’nin başlatıldığını, bu kapsamda 2014 yılının son çeyreğinden bugüne kadar bin 215 Z-Kütüphane kurulumunun gerçekleştirildiğini söyledi. Ayhan, ayrıca Bakanlığın yanı sıra projeye farklı finans kaynaklarınca katkılar yapıldığını ve kısa zaman içerisinde Z-Kütüphanelerin 3 bin okulda uygulanması için gerekli çalışmaların başlatıldığını bildirdi. Genel Müdür Ayhan, 47. Okul Kütüphanecileri Konferansı ve 22. Uluslararası Okul Kütüphaneciliği Araştırmaları Forumu’na katılım ve desteklerinden dolayı tüm dinleyicilere teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.


Uluslararası Okul Kütüphanecileri Derneği Başkanı Katy Manck ise, konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti Devletine, Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a ve Müsteşar Yusuf Tekin’e konferansın düzenlenmesinde verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti. Konferansta, 2017 yılında yapılan IASL Konferansı’nda üyelerin karar verdiği çocuk ve genç edebiyatında özgün seslerin paylaşılması ve “Otantik Sesler”in oluşturulması sürecinin değerlendirileceğini belirten Manck, “Bu oturumun amacı listenin geliştirilmesinin ve büyümesinin IASL üyelerini, otantik sesleri temsil eden genç okuyucular için farklı koleksiyonlar oluşturmada en iyi şekilde nasıl destekleyebileceğini anlamak olacaktır." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.