Uykucu okul müdürüne üstün başarı ödülü

Uykucu okul müdürüne üstün başarı ödülü

Uykucu okul müdürüne üstün başarı ödülü

Milli Eğitim Bakanlığı, “2021 Yılı Üstün Başarı Belgesi ve Maaş Ödülü” kazananların listesini açıkladı. MEB Personel Genel Müdürü Fehmi Rasim Çelik imzasıyla yayınlanan listede tanıdık bir isim göze çarptı. Kepez Metin Çiviler Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Erdoğdu, üstün başarı ve maaş ödülü kazananlar arasında yer aldı. Erdoğdu, okuldaki kızlar mescidinde sık sık uyuduğu iddialarıyla gündeme gelmişti. Okulun bu bölümünde sürekli şekerleme yaptığı ileri sürülen Erdoğdu, ilerleyen süreçte mescide yastık ve terlik getirerek uyku sıklığını artırdığı ve mekânı adeta otel odasına çevirdiği gerekçesiyle tepki çekmişti. Erdoğdu’nun, konu hakkında çıkan haberlerin ardından uyuduğu kızlar mescidinin adını “Zümre Sınıfı” olarak değiştirdiği de ortaya çıkmıştı.

ALDIĞI ÖDÜLE EĞİTİM SEN’DEN TEPKİ

Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, eğitimde kayırmacılık iddialarının bu olayla bir kez daha kanıtlandığını vurguladı. Sönmez, eleştirilerini şöyle sürdürdü:

“Milli Eğitim Bakanlığında 2021 yılı maaşla ödüllendirilen personel listesi bu ay yayınlandı. Listeyi incelediğimizde liyakatin kesinlikle dikkate alınmadığını ve kayırmacı bir anlayışla ödüllendirmeler yapıldığını görüyoruz. Burada en dikkat çeken konu, geçtiğimiz eğitim öğretim yılında okulda mesai saatleri içerisinde uyuyan, kendisine okulda uyumak için özel ortam oluşturan ve bu davranışından dolayı soruşturma geçirip ceza alan Kepez Metin Çiviler Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Erdoğdu'nun da ödül listesinde yer almasıdır.”

HANGİ BAŞARIYI SAĞLAMIŞ

Bu ödüllerin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tavsiyesi ile verildiğini söyleyen Sönmez, açıklamasına şöyle devam etti:

“Okulda uyuyan bir müdüre üstün başarı ödülü veren bir bakanlığa ve bakanlığa bu ismi öneren bir İl Milli Eğitim Müdürü’ne sahibiz. Bu yaklaşımla Antalya yerelinde başarı sağlamak olanaksızdır. Eğitim emekçilerinin görmezden gelindiği, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile öğretmenlerin hırpalandığı bir dönemde bu kayırmacı yaklaşım eğitim emekçilerinin motivasyonunu daha da azaltmıştır. Bu tür çalışmaların objektif bir komisyon tarafından yapılması ve şeffaf olması gerekmektedir. Milli Eğitim Müdürlüğü okulda ders saati içinde sürekli uyuyan müdüre hangi başarı kriterine göre ödül verildiğini açıklamalıdır.”

Engin KORKMAZ (Antalya Körfez Gazetesi)

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.