Yazın eğitim olmayacaksa kanun neden değiştirildi?

Yazın eğitim olmayacaksa kanun neden değiştirildi?

Torba kanunla öğretmenlerin tatili 1 aya indirilmiş oldu.

Covid-19 salgını sebebiyle okullarda eğitim öğretime ara verilmesinden sonra yaz döneminde olası telafi eğitim sebebiyle geçtiğimiz haftalarda kanun değiştirilmişti.

 Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sürecin en başından beri yazın telafi eğitim için istekli olmadığını bir çok defa belirtmişti. Geçtiğimiz haftalarda ise mayıs-haziran veya eylül-ekim aylarında eğitime devam edileceğini açıklamıştı. Mayıs ve haziranda okulların açılması mümkün olmadığından bakan Selçuk, yazın okulların olmayacağını kesin ve net bir dille ifade etmiş oldu.

 Çıkarılan kanunda konulan maddelere göre de öğretmenlerin tatili 1 aya indirilmiş oldu. Buradaki esas konu öğretmenlerin tatillerinin indirilmesi değildir. Öğretmenler, gerekirse yılın 12 ayı ve her günü okula gider, çocuklar için gerekli fedakarlığı yapar.

 Buradaki sorun çıkarılan kanunun sadece 2020 yılı için olmadığıdır. Yani belirli bir süre için değil, ‘’gerekli görüldüğünde’’ öğretmenlerin yaz tatili 2 aydan 1 aya indirilebilecek.

 ‘’Gerekli görülmesi’’ kısmının içerisine her şey girebilir. Yerel ve ülke bazında eğitim öğretim yılı boyunca okulların kapalı kalma süresi herhangi bir nedenden dolayı 2 haftadan fazla olursa yaz tatilinden kısılacak.

 Örneğin kar tatili olduğu zaman okullar kapalı olduğundan bu süre için işleyecek. Okula öğrenci getirilmese bile mesleki çalışma adı altında öğretmenler okullarda tutulabilecek.

 Dolayısıyla yapılan değişikliğin sadece 2020 yılı için geçerli olması gerektiği ve bu durumda suistimale oldukça açık olduğu görülmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.