Yusuf Tekin'den Öğretmenlere Serbest Kıyafet Açıklaması

Yusuf Tekin'den Öğretmenlere Serbest Kıyafet Açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Tekin: - "Ben, kılık kıyafet konusunda sendikalara katılıyorum"

 Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, sendika temsilcilerinin öğretmenlerin kılık kıyafet uygulamalarındaki değişiklik talebiyle ilgili, "Ben, kılık kıyafet konusunda sendikalara katılıyorum" dedi.

Tekin, Yasemin Erman Balsu Anadolu Lisesi öğretmenleriyle istişare toplantısında, bu tür toplantıların okullardaki eksiklikleri görme adına önemli olduğunu, yaz aylarında bu eksikleri düzeltebilmenin altyapısı olduğunu söyledi.

Gaziantep'deki eğitim yatırımları ve ihtiyaçları görme fırsatı bulduklarını anlatan Tekin, eğitim kalitesini artırmak için il ziyaretlerinin önemine işaret etti.

Tekin, ayrıca 81 ildeki mevcut durumu ay sonuna kadar okul müdürleriyle bir araya gelerek görüşmeyi hedeflediklerini söyledi.

Bazı sendika temsilcilerinin öğretmenlerin kılık ve kıyafet uygulamasındaki değişiklik talebiyle ilgili bir soruyu da yanıtlayan Tekin, şöyle konuştu:

"Bizim kılık kıyafet konusundaki tavrımız, özgürlüklerden yana. İsteyen istediği gibi giyinebilmeli. Sayın bakanımızın 'Benim öğretmenim kendisine yakışanı giyer' diye güzel bir lafı var. Ancak bu, bizim tek başına verebileceğimiz bir karar değil. Bütün bakanlıklar, kamu personelinin giyeceği kılık kıyafet kanunu çerçevesinde hareket ediyor. Ben, kılık kıyafet konusunda sendikalara katılıyorum. Başkasının hak ve hürriyetini kısıtlamadığı takdirde, herkes özgürce giyinebilmeli. Bu sadece inançlı insanların başını örtmesine izin vermekle olmaz, başka insanların tercihlerine de saygı duymak gerekiyor."

Toplantı, soru cevap bölümüyle devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.