20 Bin Öğretmen Alımının Mülakatsız Olması İçin İmza Kampanyası Açıldı

20 Bin Öğretmen Alımının Mülakatsız Olması İçin İmza Kampanyası Açıldı

20 Bin Öğretmen Alımının Mülakatsız Olması İçin İmza Kampanyası Açıldı

20 Bin Öğretmen Alımının Mülakatsız Olması İçin İmza Kampanyası Açıldı. Öğretmen adayları 20 bin öğretmen alımında mülakat sisteminin uygulanmamasını, atamaların KPSS puanlarına göre yapılması için imza kampanyası açtı. İmza kampanyasında mülakat mağduriyetlerinden bahseden öğretmen adayları, bu konudaki taleplerine destek bekliyor.

İŞTE ÖĞRETMEN ADAYLARININ AÇTIĞI O İMZA KAMPANYASI

 

Bizler 450.000 atama bekleyen öğretmeniz.
KPSS puanı yüksek adaylar olarak, mülakat puanları ile atama yapılması yüzünden çoğumuz mağdur olduk.
15.000+5000 sözleşmeli öğretmen alımında KPSS puanına göre atanma şansı olmayan adaylar, yani mülakat puanı ile puanları şişirilen çoğu aday atanarak öğretmen oldu.
MEB resmi web sitesinde yayınlanan sonuçlar incelendiğinde

KPSS puanı 67 mülakat puanı 97
KPSS puanı 65 mülakat puanı 99
KPSS puanı 70 mülakat puanı 100 gibi yüzlerce örnek çıkıyor karşımıza.
Kpss puanı 87 olan aday mülakattan 92 alırken
Kpss puanı 92 olan bir aday mülakattan 80’e düşürüldüğü için atanamıyor.
Mülakat tam anlamıyla bir hak mağduriyetine sebep oluyor.
Bizler sıkı güvenlik soruşturmasından geçip mülakatsız bir atama istiyoruz.
Şayet mülakatlı atamada ısrar edilecekse mülakat; "kaldı-geçti" şeklinde yapılmalı ve geçer not alan adayların KPSS puanlarına göre atama yapılmalıdır. Mülakat puanı ile atama yapılması KPSS puanı yüksek olan adayların hemen hemen hepsinin işsiz kalmasına ve hak mağduriyeti yaşamasına sebep olmuştur.
Tercih hakkının 44 tercihten 20 tercihe düşürülmesi ise tam bir felaket, tercih hakkının eskisi gibi 44 tercih olarak arttırılmasını ve rahatça tercih yapabilmeyi istiyoruz.
Mülakatlardan sonra branş sıralamalarının açıklanmamış olması ise ayrı bir felaket oldu. Alanımızda kaçıncı sırada olduğumuzu bilmeden tercih yaptık. Mülakat sonrası kaçıncı sırada olduğumuzu bilmeden nasıl tercih yapabiliriz? MEB'in bu problemleri çözmesini ve adayların mağdur olmasını engelleyecek düzenlemeler yapmasını istiyoruz.

İMZA KAMPANYASINA DESTEK OLMAK İÇİN BU BAĞLANTIYA TIKLAYIN

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.