20 Bin Öğretmen Atamasında Branşlara Göre Kontenjan Tahminleri

20 Bin Öğretmen Atamasında Branşlara Göre Kontenjan Tahminleri

MEB'in 20 Bin Öğretmen Atamasında Branşlara Göre Kontenjan Tahminlerini siz değerli okuyucularımız için oluşturduk.

 Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın açıklamalarına göre önümüzdeki ara tatilde 20 bin öğretmen ataması için ilana çıkılacak. Nisan-Mayıs döneminde bu öğretmen adaylarının mülakatları gerçekleştirilecek. Önümüzdeki Ağustos ayında ise 20 bin öğretmenin ataması gerçekleştirilmiş olacak.

 Atamalar, bilindiği üzere Türkiye'deki 100'ün üzerindeki branşın norm durumlarına göre İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile bakanlığın iletişime geçerek belirleniyor. Branş bazında atama sayıları belirlendiği an duyuruya çıkılıyor.

 Peki 2018 yılında yapılacak 20 bin öğretmenin branşlara dağılımı nasıl olacak? Öncelikle son yapılan atamalarda branş bazında dağılımın ne durumda olduğuna bir bakalım:

20 Bin Öğretmen Atamasında Branşlara Göre Kontenjan Tahminleri

Tabloda görüldüğü gibi hangi branşa hangi atama döneminde ne kadar kontenjan verildiği ve bu kontenjanın toplam atamada yüzde kaçlık paya sahip olduğu görülmektedir. Geçtiğimiz Temmuz ayında yapılan 20.127 sözleşmeli öğretmen ataması da dikkate alınarak şu tahminde bulunabiliriz:

20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMASI BRANŞ BAZINDA KONTENJAN TAHMİNİ

Sınıf Öğretmenliği:  3800-4400
İngilizce Öğretmenliği: 1900-2300
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği: 1700-2100
İlköğretim Matematik Öğretmenliği: 1100-1400
Okul Öncesi Öğretmenliği: 1200-1600
Türkçe Öğretmenliği: 700-1000

*Diğer branşlar çok yüksek ihtimalle son atamalardaki yüzdelik payı alacaktır.

Mebpersonel.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.