2010 Öncesi Atanan Öğretmenlerin Hizmet Puanı Mağduriyeti Giderilmelidir

2010 Öncesi Atanan Öğretmenlerin Hizmet Puanı Mağduriyeti Giderilmelidir

Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı. Fakat 2010 Öncesi Atanan Öğretmenlerin Hizmet Puanı Mağduriyeti Giderilmedi.

06.05.2010 tarihinde öğretmenlere zorunlu hizmet affı getirildi. Bu af bazı öğretmenlerin zorunlu hizmetten muaf olmasını sağlarken bazı öğretmenleri de mağdur etti.

Mebpersonel.com olarak bu af nedeniyle mağdur olan öğretmenlerin durumunu detaylı olarak yazıyoruz.

19 Haziran tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile beraber öğretmenlerin hizmet puanı hesaplamasında önemli değişiklikler yapıldı.

Fakat bu yönetmelik değişikliğinde 2010 öncesi atanan öğretmenlerin mağduriyeti giderilmedi. Konuyu örneklerle açıklayalım.

2008 yılında atanmış bir öğretmenimiz zorunlu hizmet bölgesinde çalışıyordu. Zorunlu hizmet süresi 4 yıl olan bir okulda çalışan öğretmenimiz 2012 yılında bu zorunlu hizmetini tamamlamış olacaktı. 2010 yılında af geldi. Öğretmenimiz zorunlu hizmet kapsamındaki okulda çalışmaya devam etti. Af gelmeseydi zorunlu hizmetini tamamlayacaktı. Bu tarihlerde atanmış olup da şu an hala zorunlu hizmet kapsamındaki okullarda çalışan birçok öğretmenimiz var.

Bu öğretmenimiz şu an artırımlı ek puan alamıyor. Sebebi ise af. Af sebebiyle mağdur olan bu öğretmenimizin durumu sadece bir örnek. MEB yönetmelik değişikliğinde bu öğretmenlerimizi de kapsayacak şekilde bir değişiklik yapmalıydı. 

Konuyla ilgili Twitter'da #2010ÖncesiAtananlarEşitlikİstiyor hastagi ile yapılan paylaşımların bazıları şu şekilde:

Haziranda kpss puanımla kadrolu atandım. Zorunlu hizmeti yaparken istemediğim halde hizmet affı geldi. Hala 2010 da atandığım okulda çalışıyorum. 2yıla1kademe ve artırımlı hizmet puanı alamıyorum.

Çıkan yönetmelik eşitlik ve adalet dağıtmalıyken 2010 Öncesi atananları mağdur ediyor. Revize edilip mağduriyet giderilmelidir.
 Aynı yerde daha uzun çalışanlararın puanları daha az olmamalıdır.

Ben 2010 Aralık’ta atandım. Zorunlu hizmetimi tamamladım ve artırımlı puan alıyorum. Fakat benden sadece birkaç ay önce atananlar dahil olmak üzere 2010 ve öncesi atananlar bu puanı alamıyorlar. Haksızlık. Düzeltilmelidir. 

2009 da rotasyonla Doğu görevine geldim 2010 da muafiyet geldi ama hala geldiğim yerdeyim ve şimdiye kadar ne ek puandan nede 2 yılda bir kademe ilerlemesinden faydalanabildim.

MEBPERSONEL.COM / ÖZEL HABER

MEB Öğretmen Facebook Grubumuza Katılmak İçin TIKLAYINIZ

2010 Öncesi Atanan Öğretmenlerin Hizmet Puanı Mağduriyeti Giderilmelidir

2010 Öncesi Atanan Öğretmenlerin Hizmet Puanı Mağduriyeti Giderilmelidir2010 Öncesi Atanan Öğretmenlerin Hizmet Puanı Mağduriyeti Giderilmelidir

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.