2014 Ağustos Ayı Öğretmen Atamaları - Öğretmen Ataması Tercihleri Ne Zaman?

2014 Ağustos Ayı Öğretmen Atamaları - Öğretmen Ataması Tercihleri Ne Zaman?

2014 Ağustos Ayı Öğretmen Atamaları, Ağustos ayında kaç öğretmen atanacak?, 2014 öğretmen ataması taban puanları, Ağustos ayı öğretmen atamaları tercih işlemleri ne zaman? detaylar haberimizde.

 Öğretmen ataması ne zaman yapılacak? Öğretmen ataması yapılacak mı? Öğretmen ataması hangi ay yapılacak? Ağustos ayında kaç öğretmen atanacak? Öğretmen atama tarihleri 2014. KPSS'nin ardından Öğretmenlik branş sınavına giren binlerce öğretmen adayı ne zaman atama yapılacağını merak etmeye başladı.

HANGİ BRANŞLARDA ATAMA YAPILACAK?

Ağustos ayında yapılacak 40 bin öğretmen ataması için branş belirleme çalışmaları sürüyor. Ayrıca Temmuz ayında da öğretmenlik alan bilgisi testi yapılacak.
Özür grubu atamaları için kontenjan ve kadrolar belirlenirken aynı zamanda da ağustos ayında atanacak 40 bin öğretmenin branşlara göre dağılımı da belirlenecek. Bakanlık yetkilileri konuyla ilgili çalışmaları yapıyor. Branş dağılımının hemen belirlenememesinin nedeni ise özür grubu atamaları olacak. Atamalarda yer değiştiren öğretmenlerden oluşan boşluk sonucu 40 bin kadronun branşlara göre dağılımı planlanacak.

Geçtiğimiz yıllara göre atamalar her zamanki gibi en fazla on kadroya yapılacak. Mesela 2013-2014 atamalarına baktığımız zaman en fazla ataması yapılan kadronun İngilizce, Sınıf Öğretmenliği, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Türkçe, Fen ve Teknoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyal Bilgiler ve Okul Öncesi Öğretmenliği oldu. Ayrıca bu yıl emekli olan öğretmenlerle birlikte oluşan 120 bin kişilik öğretmen açığının branşlara göre dağılımı yapılarak buna göre hangi branşa kaç öğretmen atanacağı da hesaplanacak.

Ayrıca hakkaniyet ve eşitlik ilkesi gereği de adil bir dağılım yapılması ve atama bekleyen her branş için bir kadro açılması gerekiyor. Bununla birlikte bazı branşlarda yeterince mezun verilemezken bazılarında da gereğinden fazla mezun çıkması atamalarda bazı öğretmenlerin yüksek puanla açıkta kalırken bazılarının da düşük puanlarla yerleşmesine olanak tanıyor. Bazı öğretmenlerin görevde yükselerek okul yöneticisi olması, norm kadrolardaki sürekli değişkenlik ve emekli öğretmen branşları da sürekli olarak kadroların değişmesine neden oluyor.

40 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI İÇİN TASARI

Geçtiğimiz yıllara göre MEB'in aldığı öğretmen kadrolarında ilk on hiçbir zaman değişmemekle birlikte kadroların sayısı arttırılıp azaltılır bazıları da genellikle aynı kalır. Aşağıda vereceğimiz tabloda bakanlığın ihtiyaç duyduğu alanları görebilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı, 40 bin öğretmen ataması için kanun tasarısı hazırladı ve Meclis Başkanlığı'na gönderdi. Millî Eğitim Bakanlığı'nca hazırlanan, Bakanlar Kurulu'nca 21/5/2014 tarihinde kararlaştırılan tasarı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na gönderildi. 

Danışma kurulu öğretmen atama sayısını arttırmak için toplanıyor: Kamu Personeli Danışma Kurulu toplanıyor. Konularının arasında atama yapılacak öğretmen sayısının artırılması konusu da var. Danışma kurulunda konuşulacak konulardan birisi yapılacak öğretmen sayısının 80 bin'e arttırılması. Edindiğimiz bilgilere göre Memur-Sen Konfederasyonu 20 Mart tarihinde toplanacak olan Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda toplu sözleşme'de elde edilemeyen taleplerini elde etmeye yönelik hazırlıklara başladı. Farklı iş kollarlındaki 10 sendikada yetkili olan Memur-Sen'in “Kamu Personeli Danışma Kurulu” ajandasındaki konuların başında “4-C kapsamındaki geçici personelin kadroya atanması” bulunuyor. Kamu Personeli Danışma Kurulu, Kamu Personeli Danışma Kurulu, kamu görevlileri sendikaları ve konfederasyonları ile kamu idareleri arasında sosyal diyalogun geliştirilmesi, kamu personel mevzuatının ve kamu yönetimi uygulamalarının değerlendirilmesi, yönetimin daha iyi işleyen bir yapıya kavuşturulması için ortak çalışmalar yürütülmesi, kamu görevlilerinin yönetime katılımının sağlanması ve kamu yönetiminin karşılaştığı sorunlara çözümler geliştirilmesi amacıyla; Devlet Personel Başkanlığının bağlı olduğu Bakanın başkanlığında, en çok üyeye sahip üç konfederasyonun genel başkanı ile her bir hizmet kolunda en çok üyeye sahip kamu görevlileri sendikasının başkanı ve Devlet Personel Başkanından oluşur. Kurula gündemde yer alan konulara göre diğer kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri de davet edilebilir. Kurul, toplu sözleşme konuları ile kurumsal konular dışında kalan ve kamu personel sistemini ilgilendiren genel nitelikli konuları değerlendirilecek. 

1- Öğretim Elamanlarına Mahsus İlave Maaş Artışı (Akademik Zam): Akademik personel, 2002-2012 döneminde doğrudan kendilerine ilave artış yapılmaması ve reel maaş artışı bakımından bazı unvanlar için eksi bazıları içinse çok düşük düzeyde olması nedeniyle diğer kamu görevlilerine nazaran mağdur konumdadır. Özellikle akademik personelin başlangıç maaşı, akademisyenliğe olan ilgiyi azaltmaktadır. Bunun sonucunda, akademik personel sayısındaki artış, üniversite sayısındaki artışla doğru orantılı olamamaktadır. Bu anlamda, hem akademik personelin reel artış bazlı maaş mağduriyetinin giderilmesi hem de üniversitelerin akademik personel ihtiyacının karşılanmasına ilişkin riskin ortadan kaldırılması hedefiyleakademik personelin maaşlarında; 2014 Ocak ayında 729, 2015 Ocak ayında 729 TL olmak üzere artış yapılması uygun olacaktır.

Ağustos'ta 40 Bin Öğretmen Ataması Yapılacak

MEB yetkililerinden edinilen bilgiye göre; Ağustos ayında 40 bin öğretmen ataması yapılacak. Hangi branştan ne kadar öğretmen alımı yapılacağı Bakanlık tarafından tercih dönemi öncesinde duyurulacak.

40 bin öğretmen atamasının yetersiz olduğunu ve bu rakamın artırılması gerektiğini tekrar belirtiyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.