2014 KPSS Sınav Tarihleri Açıklandı

2014 KPSS Sınav Tarihleri Açıklandı

2014 KPSS Sınav Tarihleri Açıklandı. 2014 KPSS sınav tarihleri belli oldu.Detaylar

  KPSS tarihleri açıklandı. Binlerce öğrencinin merakla beklediği KPSS sınav tarihi sonunda belli oldu. ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yayınladığı duyuruda KPSS sınav tarihini ve merak edline tüm ayrıntılar

 

KPSS öğretmenlik alan bilgisi sınav sonuçları açıklandı. ÖABT sınav sonuçlarına göre alan sıralamaları nasıl yapılacak? ÖABT tercihleri ne zaman başlayacak? KPSS ÖABT 2014 alan sıralaması ve tercih robotu mynet.com'da KPSS Alan Sıralaması ÖABT 2014 (KPSS Branş Sıralaması) Öğretmen atamalarında kullanılacak olan, KPSS P10 ve P121 puan türleri ÖSYM tarafından açıklandı. Puanların açıklanmasıyla beraber tercih yapacak adaylar tarafından tercih süreci merak ediliyor.
 
Milli eğitim Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Takvimine göre; Yaz Dönemi İlk Atamalar ”25-29 Ağustos 2014 Başvuruların Alınması, 01-03 Eylül 2014 Atamaların Sonuçlandırılması” şeklinde belirtilmişti. Fakat, Bakanlık bu takvime atamaları yetiştiremeyecek.
 
 
2014 KPSS ortaöğretim ve önlisans başvuruları yapıldı.  Gözler şimdi de Eylül ayında yapılacak KPSS Ortaöğretim/Önlisans sınavına ardından Kasım ayında yapılacak ÖABT-Öğretmenlik tercihlerine çevrildi. Peki KPSS sınavları ve tercihleri ne zaman yapılacak? Merak edilen tüm ayrıntılar ve gelişmeler 

KPSS 2014 Ön Lisans ve KPSS 2014 Lise Sınav takvimi ve başvuru tarihleri açıklandı. ÖSYM sitesinde yapılan açıklamaya göre KPSS Ön Lisans Sınavı 27 Eylül tarihinde yapılacak . KPSS Lise Sınavı ise 28 Eylül 2014 tarihinde yapılacak. KPSS Önlisans Sınavı Ne Zaman?, KPSS Ortaöğretim Sınavı Ne Zaman? KPSS Sınavı Konu Dağılımı ve dahası

2014-KPSS Ortaöğretim/Önlisans (Ortaöğretim Düzeyi)

SINAV TARİHİ

28.09.2014

BAŞVURU TARİHLERİ
30.06.2014

16.07.2014
Adaylar sınava, ÖSYM'nin ''http://ais.osym.gov.tr'' internet adresinden, her oturum için ayrı ayrı edinecekleri sınava giriş belgeleri ve nüfus cüzdanı/pasaport ile girecekler.

KPSS ÇIKMIŞ SORULAR

Geçmiş yıllarda KPSS Önlisans ve Ortaöğretim Sınavlarında sorulmuş soruları görmek için aşağıda verilen linke tıklayınız.

KPSS ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS ÖNLİSANS SINAVI ÇIKMIŞ SORULAR>>>

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVI ÇIKMIŞ SORULAR>>>

KPSS KONU DAĞILIMI

KPSS 2014 Lise ve Önlisans düzeyinde sorulacak soruların konulara göre dağılımları aşağıda verilmiştir.
2013-KPSS ‘de uygulanan Genel Yetenek  ve Genel Kültür testlerinin kapsamı,yaklaşık ağırlıkları ve uyumluluk sağlamak amacıyla,2014-KPSS Lisans ve 2014-KPSS Ortaöğretin/Önlilans sınavlarında da aynı şekilde uygulanacaktır.

İŞTE KONU DAĞILIMLARI

Toplam soru : 120

Genel Yetenek (60 soru) : Matematik+Türkçe

Matematik (30 soru)

Sayısal ve mantıksal akıl yürütme becerilerine yönelik sorulardan oluşacaktır.(Muhakeme)

Türkçe(30 soru)

Sözel akıl yürütme ve dilbilgisi,yazım kuralları ölçmeye yönelik sorulardan oluşacaktır.(muhakeme)

Her iki sınavda da mantık sorularına ağırlık verilecektir.

Genel Kültür (60 soru)Tarih+Coğrafya+Vatandaşlık+Güncel Konular

Coğrafya (18 soru)

Türkiyenin ekonomik özellikleri 13 soru

Türkiyenin fiziki özellikleri 7 soru

Türkiyenin beşeri özellikleri 5 soru

Tarih (27 soru)

Selçuklu devleti ve öncesi Türk Devleti 3 soru

İnklap tatihi 12 soru

Osmanlı devleti 9 soru

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi 3

Vatandaşlık Bilgisi (9 soru)

İdare hukuku 3 soru

Anayasa hukuku 3 soru

Hukukun temel kavramkarı ve medeni hukuk 3 soru

Güncel Konular (6 soru)

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.