2016 Şubat'ta 40 Bin Öğretmen Ataması Talep Ediyorlar

2016 Şubat'ta 40 Bin Öğretmen Ataması Talep Ediyorlar

Atanamayan Öğretmenler 2016 Şubat'ta 40 Bin Öğretmen Ataması Talep Ediyorlar

 Atanamayan Öğretmenler 2016 Şubat'ta 40 Bin Öğretmen Ataması Talep Ediyorlar. 
Bunun için sosyal medya aracılığıyla imza kampanyası başlatan öğretmen adayları, Başbakanlık, MEB ve sendikalara sesleniyorlar...
Öğretmen Adaylarının açtıkları imza kampanyasına destek olmak için TIKLAYINIZ


ÖĞRETMEN ADAYLARININ ÇAĞRISI
"Kolay kazanılmış zaferler var mıdır, bilmiyoruz. Ama şunu biliyoruz ki atama bekleyen 400 bin öğretmen olarak bunca zaman uğruna dirsek çürüttüğümüz ve gençliğimizi harcadığımız mesleğimizi icra edecek ortama kavuşmamız oldukça zor bir mücadeleye dönüşmüş durumda. Bir anda hemen, bugün bu sayıyı atayın demek elbette gerçekçi olmayabilir. Ama bu sayının ilerde kangren olmasına da müsaade edilmemelidir. Peyder pey atamalarla bu sayı eritilmeli ve öğretmenlik bölümlerine nitelikli mezun verecek kontenjanlar ayrılmalıdır. AÖF öğretmenlik bölümleri kapatılmalıdır. Üniversitelerin öğretmenlik bölümü kontenjanları nitelikli bir sayıya düşürülmeli gerekirse birkaç yıl dondurulmalıdır. Özel Egitim Kurumları, ETÜT merkezleri, özel okullar ve kolejler çalışma şartları ile bizleri adeta aile kuramayacak hale getiriyor.

Günde 13 saate kadar çıkan eğitim günleri bile oluyor. Oysa öğrencilerle verimli zaman geçirmeye hiç uygun değildir bu durum. Derse girip 40-45 dk aralıksız konu yetiştirme baskısıyla birer robot gibi çalışmak yeni nesle rehber olmamızı engelliyor. Bir bardak çay içemeden, kısa bir soluk alamadan zilin çaldığı ve yeni bir dersliğe girmek zorunda kaldığımız günler eğitim yılının neredeyse tamamına denk geliyor. Bizler atama sorunu yaşadıkça özlük haklarını hiçe sayan özel sektörün bizleri bu şekilde çalıştırma gücü hep baki kalacaktır. Onlardan duyduğumuz "Maaş bu, ister kabul et ister etme. Öğretmenden çok ne var?" şeklindeki küçük düşürücü sözleri atama taleplerimiz için en acil gerekçedir. Zira insan onuru her şeyin üstünde olmalıdır. Her sene bir nesil ücretli öğretmenlerin şubat ayı gelince KPSS hazırlığı için çalışmayı bırakması dolayısıyla yarım yamalak bir eğitim yılı geçirmektedir. KPSS'ye hazırlanma derdi olduğu için öğretmeyi meslek edinmiş bu neferler düşük maaşa okullarda çalışmayı kabul etseler bile kendilerini öğretmeye tam olarak verememektedir. Ücretli memur anlayışı terk edilmeli güçlü ekonomisi olduğuna inandığımız ülkemiz bu ayıptan kurtulmalıdır. Böylece asıl açık sayısı netleşecektir. Yetkin nesillerin yetişmesine çaba göstermek için bekleyen 400 bin öğretmen varken hâlâ ücretli öğretmen bulunması bizleri derinden üzmekte ve itibarımızı kaybettirmektedir. Nihayetinde büyük bir çaba ile sözleşmeli sorunun ortadan kaldırdığınız gibi bu durumu da aynı ivedilikle bitireceğinize inanıyoruz. Ve bu müjdeli haber müjdeli başka haberleri taşımaya da vesile olacaktır.


Malumdur ki 47 bin atama mecliste onay görmüş ancak maliye bunun 37 binine müsaade etmiştir. Ve söz konusu 37 bin branşlar arasında adil dağıtılamamıştır. Bu durum yüksek-düşük puanla atanma/atanamama ikilemini doğurmuştur. Oysa alımların az olması bu durumun asıl sebebidir. Emeklilik şartları iyileştirilirse yaş haddi gelmiş öğretmenler emekliliğe ayrılabilir. Bir de açık sayısı ve 100 bine yakın ücretli öğretmen var. Tüm bunlar ciddi bir atama sayısı ortaya çıkarıyor. Birikimli 400 bin dinamik öğretmen göreve hazır. Şubat 2016 itibariyle 40 bin öğretmen ataması bekliyoruz. Biz buna inanıyoruz. Çünkü bunu gerçekleştirecek nedenler ortada. İnancımızın kırılması güvenimizi zedelemekten başka işlev görmüyor. Hep birlikte mutlu, umutlu yarınlar için bu müjdeli haberi bekleyeceğiz."

www.mebpersonel.com
MebPersonel/ÖzelHaber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.