2016 YGS başvuru ekranı ücretleri | ÖSYM

2016 YGS başvuru ekranı ücretleri | ÖSYM

2016 YGS başvuru ekranı ücretleri | ÖSYM kaç TL, başvuru süresi ne zamana kadar, YGS başvuruları 2016...

   2016 yılı YGS başvuru ücretleri belli oldu. Bugün başlayan YGS başvuruları için adaylar sınav ücretini merak ediyorlar. ÖSYM'nin 2016 için belirlediği YGS sınav ücreti ne kadar? YGS sınav ücreti bu yıl kaç para oldu? YGS sınav ücreti hangi bankalara yatırılabiliyor? gibi sorular 1 milyondan fazla sınava girecek adayı meraklandırıyor.



 YGS başvuru süreci bugün yani 6 Ocak 2016 çarşamba günü başladı, 10 gün sonra sınav başvuruları sona erecek. başvurular ilk defa yapanlar için liseler ve ösym nin belirlemiş olduğu başvuru merkezlerinden gerçekleştirilecek. diğer başvurular ise yani önceden ygs sınavına katılmış adaylar ise ösym den aday işlemleri sistemi üzerinden tc kimlik numarası ve aday şifresinin girerek web üzerinden başvuru yapabilecek. ayrıca bu başvurular için ödeme işlemleri yine internet üzerinden yapılabilecek.

 2016 YILI YGS BAŞVURULARI İÇİN TIKLAYINIZ

 2016 yılında ÖSYM tarafından YGS başvuru ücreti olarak 55 lira alınacak. Adaylar başvurularını gerçekleştirdikten sonra ösym tafafından belirlenen bankalara (ziraat bankası) sınav ücretini yatıracak. Başvuru süresi içinde ödeme yapmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacak. Sınavsız geçiş ücreti için ise 15 TL alınacak, şifre alma işlemi de yine ösym başvuru merkezlerince 5 TL olarak belirlendi.

 2016 yılı YGS sınavı ile ilgili her türlü bilgi bu sayfada olacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.