2020 İl dışı atamaları hakkında bilinmesi gereken bilgiler

2020 İl dışı atamaları hakkında bilinmesi gereken bilgiler

Öğretmenlerin 2020 il dışı atamaları hakkında bilinmesi gereken bilgileri sizler için düzenledik.

MEB 2020 il dışı atamaları için başvuru süreci bu hafta içi başlıyor. İl dışına bağlı yer değiştme atamaları için bu haberimizde tüm detayları mebpersonel.com olarak açıklıyoruz. Öğretmenlerin 2020 il dışı atamaları kapsamında tercih başvuruları bu hafta itibariyle alınmaya başlanacak. MEB 2020 il dışı atamaları için kontenjanları bu hafta yayınlayacak.

 

Öğretmenlerin iller arası isteğe bağlı ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme tarihleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. MEB'e bağlı öğretmenler ilan edilen dönemlerde çalışmak istedikleri illerdeki kadrosu müsait okulları terchi ederek puan üstünlüğüne göre buralara tayin olabiliyorlar. 

* Öğretmenlerin il dışı isteğe bağlı yer değişikliği başvuruları: 6 Ağustos 2020- 10 Ağustos 2020 tarihleri arası

* Sonuçların açıklanması ve atamaların yapılması: 11 Ağustos 2020

* Atanan öğretmenlerin görevden ayrılma işlemleri: 12 Ağustos 2020

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin, 'İsteğe bağlı yer değiştirmeler' başlığı 52. madde de il dışı yer değişikliği yapmak isteyen öğretmenler için gerekli şartlar belirtilmiştir.  İsteğe bağlı yer değiştirmelerde süre şartı nedir? Öğretmenlerden yer değiştirme yapılacak yılın 30 Eylül tarihi itibarıyla bulundukları ilde üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar iller arasında yer değiştirme isteğinde bulunabilir. Üç yıllık çalışma süresinin hesabında iller arasında yer değiştirecekler bakımından bulunduğu ilde fiilen öğretmen veya ikinci görev kapsamında eğitim kurumu yöneticisi olarak geçirilen süreler dikkate alınır.

İkinci görev kapsamında yönetici olarak görev yapmakta iken öğretmenliğe atanmak isteyenler ile ihtiyaç ve norm kadro fazlası öğretmenlerin isteğe bağlı yer değiştirmelerinde süre şartı aranmaz. Görev yerleri eğitim kurumunun kapanması, norm kadro değişikliği, hizmetin gereği ve benzeri çeşitli nedenlerle istekleri doğrultusunda veya resen değiştirilen öğretmenlerin bulundukları eğitim kurumunda veya ilde çalışılması gereken sürenin hesabında, daha önceki eğitim kurumlarında veya ilde geçen hizmet süreleri birlikte değerlendirilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.