2020 İl dışı tayin ve il içi  (yer değiştime) atamaları bu yıl farklı olacak

2020 İl dışı tayin ve il içi (yer değiştime) atamaları bu yıl farklı olacak

İl dışı tayin ve il içi tayin (yer değiştime) atamalarında bu yıl farklı olacak. İşte detaylar.

İl dışı tayin ve il içi tayin (yer değiştime) atamalarında bu yıl farklı olacak. İşte detaylar mebpersonel.com'da. Geçtiğimiz hafta bilindiği üzere il dışı tayin  (yer değiştirme) atamaları, il içi tayin yer değiştirme atamaları ve özür grubu (eş durumu) atamaları başvuru ve atama takvimleri açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nda aktif görevde olan kadrolu öğretmenlerin merakla beklediği ve her yıl olağan takvimlerinde yapılan yer değiştirme atamaları takvimi böylelikle  açıklanmış oldu.

İl içi atamaları ve il dışı yer değiştirme atamaları geçen yıllardan farklı olarak bu yıl Temmuz Ağustos ayına çekildi. Geçmiş yıllarda bu yer değiştirme atamaları Mayıs-Haziran döneminde tamamlanırdı. Koronavirüs salgınının ülkemizde görülmeye başlaması ve virüsle mücadele kapsamında alınan önemli kararlar her yıl olağan takviminde yapılan yer dğeiştirme atamalarını da etkilemiş oldu. Mebpersonel.com olarak yer değiştirme atamaları ile ilgili haberleri eksiksiz ve kesintisiz olarak siz öğretmenlerimiz için paylaşmıştık. Haberimizin alt kısmında il içi ve il dışı yer değiştirme atamaları takvimini ve tüm detayları bulabileceksiniz.

Haberimizin spot ve başlık kısmında da belirttiğimiz gibi bu yıl il içi ve il dışı (tayin) yer değiştirme atamalarında bir İLK olacak ve geçmiş yıllardaki atamalardan biraz farklı olacak. Bilindiği üzere 2016 yılında sözleşmeli öğretmenlik getirilmişti. İlk sözleşmeli öğretmen atamaları 2016 Ekim ayında 20 bin öğretmenin atanması ile gerçekleştirildi. Sözleşmeli öğretmenler düzenlenen kanun maddesi ve ilgili yönetmeliğe göre 3+1 zorunlu görev yapmaktadır. Yani 2016 yılında ataması yapılan 20 bin sözleşmeli öğretmen 2019 Ekim-2020 Nisan ayları arasında göreve başlama tarihleri de baz alınarak kadroya geçti. Dolayısıyla 3+1 zorunlu hizmet görevini tamamlayan sözleşmeli öğretmenlere yer değiştirme hakkı verilmiş oldu. Temmuz-Ağustos dönemi il içi ve il dışı yer değiştirme atamalarına 2016 yılında atanan ve kadroya geçen sözleşmeli öğretmenler de başvuru yapabilir. zira bu konuda mebpersonel.com olarak öğretmenlerin sosyal medyada taleplerini görüyoruz.

İşte il içi ve il dışı yer değiştirme atamaları takvimi:

 

İşte Öğretmenlerin 2020 Yılı Yer Değiştirme Takvimi

Öğretmenlerin 2020 yılı il içi isteğe bağlı yer değiştirme takvimi şu şekilde olacak:

Başvurular: 20-27 Temmuz arası

Atama Sonuçları: 28 Temmuz

İlişik Kesme: 4 Ağusots itibariyle

Açıklanan takvime göre öğretmenlerin 2020 il dışı atama takvimi şu şekilde olacak:

Başvurular: 6-10 Ağustos arası

Atama Sonuçları: 11 Ağustos

İlişik Kesme: 12 Ağustos itibariyle

MEB tarafından açıklanan 2020 yılı mazerete bağlı yer değiştirme takvimi:

1. Aşama Başvuru: 12-17 Ağustos

2. Aşama Tercihler: 20-24 Ağustos

Atama Sonuçları: 25 Ağustos
2020 İl dışı tayin ve il içi  (yer değiştime) atamaları bu yıl farklı olacak

MEBPERSONEL.COM/ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.