2021 bütçesiyle 40 bin öğretmen ataması yapılamaz"

2021 bütçesiyle 40 bin öğretmen ataması yapılamaz"

MEB bütçesi ile 40 bin öğretmen ataması yapılamaz.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında 2021 eğitim bütçesini değerlendirdi.

Pandemi koşullarında Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesinin artırılması gerekirken geçen yıla göre daha da azaldığını belirten Kaya, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un 2021 bütçesiyle açıkladığı hedeflere ulaşamayacağını söyledi.

Kaya, “Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 2021 bütçe görüşmelerinde hedef olarak; tekli eğitime geçileceğini, eğitimde fırsat eşitliği sağlanacağını, öğretmenlerin sorunlarının çözüleceğini, köy okullarının açılacağını, EBA alt yapısının iyileştirileceğini, öğrencilere 500 bin tablet dağıtılacağını açıkladı. Ancak bu bütçeyle bu hedeflerin gerçekleşemeyeceğini kendisi de çok iyi biliyor ” dedi.

"Normal koşullarda dahi yetersiz"
2020 yılı Milli Eğitim Bakanlığı bütçesini hatırlatan Kaya, şöyle devam etti: “125 milyar 396 milyon, eğitim yatırımlarına ayrılan pay ise yüzde 4,65 idi. Bu bütçenin normal koşullarda dahi yetersiz kaldığını gördük.

"2021 Milli Eğitim Bakanlığı bütçesiyle ne öğretmen açığı kapatılabilir, ne derslik ihtiyacı giderilebilir, ne öğrencilerin, bilgisayar, tablet ve internet bağlantısı karşılanabilir, ne de Milli Eğitim Banının açıkladığı hedeflere ulaşılabilir. 

"Bu bütçeyle ne bizim tespit ettiğimiz 250 bin öğretmen açığı kapatılabilir, ne 2019 Sayıştay Raporuna göre 138.393 öğretmen ihtiyacı karşılanabilir. 20 bin köy okulu açıldığında bile, her okula en az 2 öğrenmen, toplamda ise 40 bin öğretmen ataması yapılamaz. Her okula pandemi koşullarını takip edecek en az bir öğretmen, toplamda 54 bin 715 öğretmen atanması yapılamaz.

"Uzaktan eğitimin sağlıklı yapılaması için her okula bir teknoloji öğretmeni, toplamda en az 54 bin 715 öğretmen atanması yapılamaz. 4+4+4 eğitim siteminden kaynaklı ortaöğretime başlayan fazladan 600 bin öğrenciyi için 100 bin öğretmen ataması yapılamaz." 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.