2021 Öğretmen Atamaları Ne Zaman? 40 Bin Atama Yapılacak...

2021 Öğretmen Atamaları Ne Zaman? 40 Bin Atama Yapılacak...

MEB 2021 yılı öğretmen atamalaı belli oldu mu? İşte detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı 2021 yılı öğretmen atamaları netleşti mi? 2021 yılında kaç öğretmen atamaları yapılacak? Tüm detayları mebpersonel.com olarak haberimizde bulabileceksiniz.
Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta Meclis ilgili komisyonunda MEB Bütçesi görüşmeleri yapıldı. MEB bütçesi görüşüldüğü sırada milletvekilleri Bakan Ziya Selçuk'a 2021 yılı öğretmen atamalarını ve 60 bin öğretmen ataması talebini sordu. Bakan Ziya Selçuk, öğretmen atamaları talebine şu cevabı vermişti.

 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda milletvekillerinin sorularını cevaplayan Selçuk, 60 bin öğretmen ataması talebine şu cevabı verdi. İşte Bakan Ziya Selçuk'un o cevabı:

Bu 40 bin atama, 60 bin atama 130 bin atama vesaire…Bakın, biz iki senedir her sene 40 bin atama yapıyoruz zaten.Buradaki beklenti 40 bin az, 60 bin olsun; elbette 60 bin olsun, 80 bin olsun, 100 bin olsun. Biz bütçe imkânları içerisinde olabilecek atamayı…

2021 yılı içerisinde, 2021 bütçesinde bir atama görülmüyor.” ifadesi de oldu hatırlarsanız; tabii ki görünüyor, tabii ki atama yapacağız yani bu bütçede öğretmen ataması tabii ki var, sayısının yüksekliği konusunda bizim gayretimiz, çabamız, girişimlerimiz var.

Bunun müjdesini de inşallah olduğunda paylaşmış oluruz sizlerle.

Bu, PIKTES ve rehabilitasyon çalışanlarıyla ilgili bir soru oldu; defalarca tekrarlanan hususlardan birisi de buydu. PIKTES çalışanları, biliyorsunuz geçici bir projeyle ilgili çalışıyorlar. Türkiye’de öğretmen olmanın yolu KPSS sınavına girip buradan 

belli bir puanı almak şeklinde yani bir taraftan bu sı nava çalışmış, girmiş ve kazanmış insanlar öğretmen olurken diğer taraftan, bu sınava hiç girmeden “Sizler de öğretmen olun.” demekle ilgili elbette hukuksal sorunlar var.

Rehabilitasyon çalışanların 657 çalışanı değildir burada ifade edildiği gibi, özel sektör çalışanıdır. Dolayısıyla onları daha farklı bir kategoride elbette şartları iyileşsin diye bu kurumlarla görüşmelerimiz, çalışmalarımız, projelerimiz devam ediyor.

2020 Haziran ayında başvurusu alınan ve 1 Eylül 2020’de ataması gerçekleştirilen adaylardan 15.835’i yani yüzde 79,5’i 2019 KPSS puanıyla.Bakın,bu çok önemli çünkü şikâyet eden grupta yani 2019 grubundakilerin %79’u ve 4.075’i de 2018 KPSS puanıyla atanmış.

Bakan Ziya Selçuk'un açıklamalarına göre 2021 yılında öğretmen atamaları için MEB çalışmaları şimdiden başlattı. 60 bin atama talep ediliyor ama mebpersonel.com olarak tahminimiz 2021 yılında toplamda 40 bin öğretmen ataması yapılacağı yönünde. MEB, son 2 yıldır ortalama 40 bin öğretmen ataması yapıyor, 2021 yılında da 40 bin öğretmen ataması yapılacaktır. Öğretmen atamaları ile ilgili gelişmeleri yakında takip ediyoruz. Branş kontenjan taleplerinizi bize yazabilirsiniz. Editöryel kadromuz branş kontenjan taleplerinizi haberleştirip paylaşacaktır. 

MEBPERSONEL.COM / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.